Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.


Forskargrupp psykiatri
Denna forskargrupp har en bred forskningsprofil indelat i olika områden. De aktuella projekten som denna anställning gäller använder likartad forskningsmetodik och fokuserar på att kartlägga neurobiologin vid allvarliga psykiska sjukdomar såsom schizofreni, bipolär sjukdom och svåra depressioner samt att undersöka neurobiologiska effekter av repetitiv transkraniell magnetstimulering (rTMS) och elektrokonvulsiv behandling (ECT). Därtill undersöks biologiska mekanismer som styr uppkomst och vidmakthållande av ångest.

Arbetsuppgifter
Utveckla, sätta upp experiment, och driva de delarna i våra studier som inbegriper hjärnavbildning och neurofysiologiska mätningar. Genomföra neurofysiologiska undersökningar på patienter samt analysera dessa signaler (bl.a mismatch negativity, EMG, EEG, ppTMS, ögonrörelsekamera och fNIRS). Genomföra kognitionstester på patienter. Statistiska analyser av resting state, fMRI, DTI, MRS och PET data. Skriva vetenskaplig text. Handledning av doktorander och projektstudenter, söka forskningsmedel. Undervisning

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Doktorsexamen i denna rekrytering ska vara inriktad mot medicinska vetenskaper eller närliggande ämne såsom psykologi, kognition, neurobiologi eller motsvarande. Vi söker dig som har dokumenterad kunskap och tidigare erfarenhet av hjärnavbildningsforskning, samt psykiatrisk neurofysiologisk forskning. Detta är ett krav och därför vill vi att du bifogar en lista av dina publicerade forskningsartiklar inom fältet till din ansökan.

Utöver det krävs god kunskap i programmering och databearbetning av MR- och PET-data i tillämpliga miljöer (MATLAB, SPM etc), samt praktisk erfarenhet att genomföra MR-undersökningar, kognitionstester och TMS. Goda teoretiska kunskaper om TMS är meriterande. Arbetet inbegriper nära kontakt med svårt psykiatriskt sjuka patienter och därför är det ett krav att du är legitimerad psykolog eller läkare. Personlig lämplighet med förmåga till självständigt arbete och initiativtagande, samt förmåga att arbeta i grupp med kollegor med olika vetenskapliga bakgrunder är av stor vikt. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Docentur är meriterande. Certifieringsutbildning i TMS, samt erfarenhet av att ha undervisat på grundutbildningsnivå på universitetet är också önskvärt.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid/100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Robert Bodén, tel 070-611 09 14, robert.boden@neuro.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 juli 2022, UFV-PA 2022/2629

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-11-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/2629
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-07-05

Tillbaka till lediga jobb