Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på kvinnors, föräldrars och barns hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning. Vi rekryterar en mycket motiverad person som är intresserad av att bedriva forskning inom området psykisk hälsa och sorg hos barn och ungdomar, med fokus på att utveckla psykosociala digitala interventioner.

Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.kbh.uu.se/.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Om projektet: Utveckling och utvärdering av en mobilapp för att ge psykosocialt stöd till tonåringar som förlorat en familjemedlem.

Målet med det här projektet är att utveckla och utvärdera en intervention i form av en mobilapp, som kan öka det psykosociala stödet och främja psykiskt välmående hos ungdomar som förlorat en familjemedlem. Projektet har utvecklats i samarbete med Randiga Huset, en ideell förening för barn i sorg. Ungdomar som har förlorat en familjemedlem är delaktiga i hela forskningsprocessen och kommer att vara med i utvecklingen av appen. När mobilappen är utvecklad, kommer den först att testas i en pilotstudie med en grupp ungdomar som har förlorat en familjemedlem, för att undersöka interventionens tillämpbarhet, samt ungdomarnas nöjdhet med mobilappen. Sedan kommer en randomiserad kontrollerad studie att utföras för att undersöka effekten av mobilappen på sörjande ungdomars psykosociala välbefinnande och sorg. 

Arbetsuppgifter
Som doktorand i projektet kommer du att tillsammans med projektgruppen utveckla innehållet till en mobilapp för ungdomar som förlorat en närstående. I arbetsuppgifterna ingår att skriva svenska texter som ska ingå i mobilappen. Du kommer att genomföra en pilotstudie och en randomiserad kontrollerad studie för att utvärdera mobilappen. Som doktorand kommer du att rekrytera deltagare, skapa enkäter i Redcap och intervjua deltagare.

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier. Övrig tjänstgöring vid institutionen som avser utbildning och administrativt arbete kan förekomma (max 20 %) vilket förlänger anställningen med motsvarande tid.

Kvalifikationskrav
Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är den som har avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Den sökande skall ha grundutbildning inom psykologi, vårdvetenskap, sociala vetenskaper, medicinska vetenskaper, barn- och ungdomsvetenskap eller närliggande ämnen. Den sökande ska kunna arbeta självständigt och vara väl organiserad. Personen bör vara mycket motiverad, noggrann, målinriktad och bra på såväl självständigtarbete som grupparbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Särskild vikt kommer att läggas vid att du trivs med och har god förmåga att sammararbeta med barn. Du ska ha stor förmåga att bygga förtroende och hållbara relationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med barn som har förlorat en närstående och kunskap om barn i sorg. Det är önskvärt att du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med genomförbarhets- och pilotstudier. Det är meriterande om du har forskat eller har klinisk erfarenhet inom relevant område.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet när det gäller vem som bedöms ha bäst förutsättningar att utveckla och genomföra det planerade projektet.

Ansökan
Din ansökan skall innehålla ett personligt brev, meritförteckning, examensarbete och eventuella tidigare publikationer (till exempel C- eller D-uppsats). Ange även vilka erfarenheter du har av att delta i vetenskapligt arbete, dina kunskaper samt anledningen till att du vill gå en forskarutbildning i ditt personliga brev. Namn, e-postadress och telefonnummer till två referenspersoner.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektledare Josefin Sveen, tel: 018 611 5206, e-post: josefin.sveen@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2022, UFV-PA 2022/1848.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/1848
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-05-13
Sista ansökningsdag 2022-06-07

Tillbaka till lediga jobb