Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att tillhandahålla teknisk hjälp vid klinisk forskning och praktiskt laboratoriearbete samt en del administration. I arbetsuppgifterna ingår bland annat isolering och uppsättning av cellkulturer med primära blodceller från patienter med reumatiska sjukdomar och friska individer. Isolering och hantering av RNA och genomiskt DNA från vävnad och blodprover samt efterföljande analys av proteiner och RNA med gängse metodik. Dokumentation och sammanställning av framtagna analysdata och enkäter. Elektronisk labbjournal används för dokumentation. Arbetet innebär även viss grad av rutinarbete som krävs för ett fungerande forskningslaboratorium, såsom bokning av lokaler och möten, beredning av reagenser och beställning av laboratorievaror.

Kvalifikationskrav
Masterexamen inom relevant område (t.ex. bioteknologi eller biomedicin) och praktisk erfarenhet av klinisk forskning. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laborativt sterilarbete med kliniskt material, såsom isolering av celler från blod och buffy coat blod, infrysning av celler, uppsättning av cellkulturer samt efterföljande analysarbete med hjälp flödescytometri, immunoassayer (ELISA, Delfia, AlphaLisa) samt immunoblot. Hantering och bokföring av kliniska prover, inkl. inbäddning av vävnadsmaterial för efterföljande analys. Isolering av DNA, RNA från blodprover och vävnad. Rening av immunglobuliner från serum med hjälp av affinitetskromatografi och konjugering av dessa med signalmolekyler. Praktisk erfarenhet av infärgning av vävnader för immunhistokemi och konfokalmikroskopi.

Dokumenterad praktisk erfarenhet av ordbehandling (ex. Word) och Excel. Dokumenterad muntlig och skriftlig kompetens i engelska. Projektet kräver att du är noggrann och kan arbeta relativt självständigt, men med regelbunden handledning. Goda rekommendationer från tidigare arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvalifikationer. God samarbetsförmåga är viktig eftersom arbetet bedrivs i nära samarbete med andra anställda i forskargruppen med olika yrkesroller.

Meriterande i övrigt
Elementära kunskaper i enklare statistisk. Praktisk erfarenhet av beadbaserade immunoassayer. Metodutveckling och optimering av immunoassayer.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2022-07-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-09-30.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Maija-Leena Eloranta, IMV, Reumatologi, UU, telefon: 070-3965173, maija-leena.eloranta@medsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 11 maj 2022, UFV-PA 2022/1623.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/1623
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-04-29
Sista ansökningsdag 2022-05-11

Tillbaka till lediga jobb