Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval
Farmakodynamik • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakokinetik • Farmakometri • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Läkemedelstillförsel • Molekylär galenisk farmaci  • Samhällsfarmaci

Mer information www.farmaci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Inom samhällsfarmaci och läkemedelsepidemiologi bedriver vi undervisning och forskning kring läkemedels roll i samhället. Detta inkluderar hur läkemedel används, läkemedlens effekter och biverkningar vi ser när de används i befolkningen, läkemedels betydelse ur olika perspektiv, olika professioners roller, främst de farmaceutiska, som arbetar med läkemedel, samt läkemedelspolicy på olika nivåer. Undervisning sker främst inom farmaceutiska fakultetens grundutbildningar och masterprogram.

Arbetsbeskrivning
Vi ser i dag en ökad efterfrågan bland studenter att utöka kursutbudet inom läkemedelsanvändning samtidigt som lärosätena också fått ett förtydligat uppdrag att utveckla kurser riktade mot redan yrkesverksamma för vidareutbildning eller omställning, och där med vara en del av livslångt lärande. För att tillgodose studenters intresse och samhällets behov av kunskap inom området läkemedelsanvändning vill vi utveckla ett attraktivt kursutbud. Detta kräver att behovet av kurser och innehåll utreds vilket inkluderar behovsanalys och genomlysning av befintliga kurser såväl nationellt som internationellt. För detta arbete söker vi nu en projektledare.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att självständigt, med hjälp av en projektgrupp, utreda behov av kurser inom området läkemedelsanvändning baserat på aktuell forskning och samhällets behov. Insamling av data kommer att göras genom exempelvis intervju-, enkät- och litteraturstudier, som du utformar och genomför. I genomförandet kommer du att ha mycket kontakt med olika intressenter inom och utanför universitetet så som regioner, myndigheter, läkemedelsföretag, apoteksföreträdare, patientorganisationer, läkemedelsanvändare, lärare och studenter. Vidare ingår att göra en genomlysning av enhetens befintliga kurser för att öka forskningsförankring och kvalitetssäkra kurserna inom samhällsfarmaci och läkemedelsepidemiologi.
Baserat på behovsanalys och kartläggning av befintliga kursen ska förslag på nya kurser tas fram och utformas, speciellt gällande innehåll. Detta inkluderar också att se över ekonomiska ramar och fakultetens kompetensbehov kring kurserna.

I arbetsuppgifterna ingår även medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, samt att följa utvecklingen inom ämnesområdet samt den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Kvalifikationskrav
Sökande ska ha relevant högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms som lämplig.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Disputerad inom samhällsfarmaci eller läkemedelsepidemiologi. Erfarenhet från utredande arbete inom exempelvis myndighet, region, apotek eller läkemedelsindustri.

Då arbetet innebär många externa kontakter ska du ha lätt för att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Den sökande bör ha lätt för att samarbeta med andra samt vara självständig, flexibel och initiativtagande. Dessutom förutsätts att du ska vara bekväm i en beslutsfattande roll. Du har en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt en förmåga att ange och hålla tidsramar.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten och vårat arbetslag.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetsadjunkt Charlotta Heijkenskjöld, e-mail charlotta.heijkenskjold@farmaci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2022, UFV-PA 2022/1621.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1621
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-05-03
Sista ansökningsdag 2022-05-23

Tillbaka till lediga jobb