Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Anställningen är placerad i forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskargruppen är värd för det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE (https://www.u-care.uu.se/). Inom U-CARE är vi experter på att tillsammans med de forskningen berör utveckla, testa och utvärdera digitala psykosociala interventioner för människor med kroppslig sjukdom och deras anhöriga. Vi har ett flertal internationella samarbeten och vår breda kompetens inom vetenskaplig metod uppmärksammades i den senaste utvärderingen av forskning vid Uppsala universitet. Vi har utvecklat en internetbaserad forsknings- och behandlingsplattform, U-CARE-portalen (Portalen), för att leverera internetadministrerade interventioner (t.ex. psykologiskt stöd och behandling) och stödja forskningsprocedurer såsom informerat samtycke, randomisering och insamling av data. Ett flertal ’feasibility’-studier, pilotstudier och kontrollerade studier med ansvariga forskare inom U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa samt andra forskargrupper genomförs på Portalen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att skriva populärvetenskapliga sammanfattningar av vetenskapliga artiklar för spridning via webb och sociala medier; administrera arkivering av forskningsdata; administrera resor och bokningar samt arrangera möten; bistå forskargruppsledaren med rapporter och presentationer; bistå projektkoordinatorn med extern kommunikation; användarsupport för Portalen; arrangemang av gemensamma aktiviteter och andra administrativa uppgifter. Andra arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer
Den person vi söker ska ha en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du ska ha minst ett års relevant arbetslivserfarenhet inom administration och/eller kommunikation, samt en utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta inom Office-paketet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som flexibilitet, servicekänsla och organisatorisk skicklighet. Vidare ska du tycka om att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt samt ha en god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med rapportskrivning, grafisk design, forskningskommunikation och/eller forskningsadministration ses som meriterande.

Ansökan bör vara skriven på engelska och innehålla följande:

  • Curriculum Vitae
  • Personligt brev
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner
  • Kopior av dina betyg

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till ett år, med möjlighet att vi rekryterar för ytterligare en period. Omfattningen är heltid. Tillträde 2022-08-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: projektkoordinator Miro Anter, miro.anter@kbh.uu.se, 072 999 92 17 och forskargruppsledare, professor Louise von Essen, louise-von.essen@kbh.uu.se, 070 425 07 14.

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2022, UFV-PA 2022/1391.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-15
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/1391
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-04-25
Sista ansökningsdag 2022-06-09

Tillbaka till lediga jobb