Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet är en interdisciplinär miljö som fyller en central roll inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och vidsträckt samverkan utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska fältet. I den här inspirerande miljön sker forskning av internationellt hög klass och stor betydelse. Bland våra centrala kompetenser är modellering och simulering, in vitro ADME modeller, avancerad läkemedelsformulering, avancerade in vivo-metoder och aspekter på allt från individens läkemedelsanvändning till samhällets läkemedelspolicies.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval: Läkemedelsformulering, Klinisk farmaci, Molekylär galenisk farmaci, Farmaceutisk nanoteknologi, Farmakodynamik, Farmakokinetik, Farmakometri, Farmakoterapi, Farmakoepidemiologi och Samhällsfarmaci.

Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på: Farmaci.

Forskargruppen
Per Arturssons forskargrupp har ett 20-tal medlemmar uppdelade mellan forskning och en plattform för ADME profilering (UDOPP) av läkemedelskandidater som bidrar till såväl nationella som internationella läkemedelsutvecklingsprojekt. Gruppens forskning har bidragit med nya insikter om mekanismer för läkemedelsabsorption, distribution och effektivitet och har fått stort internationellt genomslag. För mer information om Arturssons forskargrupp, se Artursson.

Arbetsuppgifter
Som forskningsassistent kommer du att arbeta experimentellt inom ett av forskargruppens pågående forskningsprojekt. Det experimentella arbetet omfattar cellodling, cell- och molekylärbiologiska studier samt dataanalys. Specifikt handlar projektet om att studera och prediktera endokrinstörande substansers toxikologiska effekter. Resultaten från projektet kommer att kunna tillämpas i riskbedömningar av dessa substanser. Arbetsuppgifterna ingår i forskningsområdet ADMET (absorption, distribution, metabolism, elimination och toxicitet) och DMPK (läkemedelsmetabolism och farmakokinetik).

Kvalifikationskrav

  • Masterexamen i cell-och molekylärbiologi, farmaci, biomedicin, toxikologi eller annat relevant ämne är ett krav.
  • Erfarenhet av cellodling och cell-och molekylärbiologiska tekniker är ett krav.
  • Erfarenhet av aseptiskt arbete är ett krav.
  • Goda kunskaper inom toxikologi är mycket meriterande.
  • Tidigare erfarenhet av att mäta intracellulära koncentrationer är mycket meriterande.
  • Erfarenhet av ”gene reporter assays” är mycket meriterande.
  • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet, som till exempel förmåga att arbeta i team, noggrannhet och flexibilitet.

Ansökan
Ansökan ska innehålla

1) personligt brev, inklusive en kort beskrivning av erfarenheter som är relevanta för tjänsten och motivering (max. 2 sidor)
2) CV med lista över eventuella publikationer
3) Kopior av examensbevis och certifikat (inklusive lista över kurser och betyg), och andra ev. relevanta dokument

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 5 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Per Artursson, telefon +46 70 425 08 88, email per.artursson@farmaci.uu.se eller forskningssamordnare Elin Khan, e-mail elin.khan@farmaci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 april 2022, UFV-PA 2022/1269.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-02
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/1269
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-04-08
Sista ansökningsdag 2022-04-20

Tillbaka till lediga jobb