Uppsala universitet, UU Samverkan

Uppsala universitet är värd för det nationella strategiska innovationsprogrammet (SIP) för sakernas internet (Internet of Things), IoT Sverige, som är ett av 17 nationella SIPar och finansieras gemensamt av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Programkontoret för IoT Sverige är placerat vid enheten UU Samverkan, Uppsala universitet, och har som uppdrag att leda programmets operativa verksamhet och verkställa programstyrelsens beslut.

IoT Sverige har som programmål att:

  1. Bidra till god hälsa, minska ojämlikhet och hållbara samhällen med hjälp av IoT
  2. Sätta Sverige på den globala IoT-kartan
  3. Öka Sveriges förmåga och förutsättningar för implementering av IoT-lösningar i offentlig sektor
  4. Utveckla implementerbara IoT-lösningar för offentlig sektor som skapar mätbar nytta för individ och organisation
  5. Säkerställa att kunskap och erfarenheter från programmet förvaltas och utvecklas vidare

IoT Sveriges programkontor utgörs i dag av en programchef, en biträdande programchef, en projektledare, två kommunikatörer och en internationaliseringsansvarig. Samtliga medarbetare arbetar även med andra projekt vid UU Samverkan eller i externa organisationer. Du kommer att få rollen som programstrateg vid programkontoret och bli en del av ett nyfiket och modigt team. I uppdraget bidrar du till att driva fram innovationer och samhällsnytta i offentlig verksamhet, både i nationella och internationella sammanhang och inom flera sektorer. Programmet startade 2014 och pågår ut december 2023, med eventuell förlängning i ytterligare tre år.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta både strategiskt och operativt med att skapa och driva samverkan mellan programmet och andra aktörer i syfte att nå IoT Sverige programmål. Det kan handla om att:

  • identifiera strategiska samverkansparter för programmet (personer såväl som initiativ eller organisationer), ta kontakt med dessa, skapa och genomföra samarbetsprojekt eller aktiviteter;
  • analysera projektportföljen och identifiera gap eller nya möjligheter för insatser;
  • arrangera workshops, seminarier och rundabordssamtal eller skriva debattartiklar.

Som medarbetare vid programkontoret ingår också i dina arbetsuppgifter att:

  • löpande stämma av ditt arbete med programchef, och involvera övriga kollegor där det är relevant;
  • delta i programkontorets veckomöten, strategidagar och andra gemensamma programkontors- och/eller SIP-aktiviteter, samt
  • bidra i stort och smått till programmets löpande genomförande och utveckling.

Vi är ett nationellt program, så resor inom Sverige, men även internationellt, kan förekomma.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk examen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med innovationsrelaterade frågor i offentlig sektor, antingen som anställd i en kommun eller region, en branschorganisation, en medlemsorganisation eller motsvarande, tex i roller som innovationsledare eller verksamhetsutvecklare. Du ska ha arbetat med denna typ av frågor under de senaste två åren.
  • Ett brett nätverk och erfarenhet av att skapa samarbeten mellan personer och organisationer från olika sektorer, med särskilt fokus på och förståelse för offentlig sektors behov och förutsättningar för samverkan
  • Van användare av IT-stöd och erfarenhet av att leda möten med deltagarna från flera organisationer både fysiskt och digitalt med goda resultat
  • Utmärkta språkkunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Goda språkkunskaper i engelska i både tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för anställningen. Som personliga egenskaper krävs att du är självgående och strukturerad, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar och prioriterar arbetat på ett effektivt sätt. Du måste kunna ta egna initiativ inom programmets ramar, driva på det egna arbetet och hålla uppsatta tidsramar. Du behöver även ha god samarbetsförmåga och kunna skapa och upprätthålla goda relationer med personer från olika verksamheter och med olika kunskaper och kompetenser. Det är viktigt att du arbetar strategiskt och kan ta ett brett perspektiv på frågor och arbeta långsiktigt, samt har god omvärldsbevakning inom programmets verksamhetsområde och förståelse för programmets roll i ett större system, både nationellt och internationellt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med IoT-relaterade frågor eller digital transformation i offentlig sektor, juridiska frågor eller upphandling kopplat till IoT-lösningar, samt policypåverkande arbete. Det är även meriterande med erfarenhet av externfinansierad innovationsverksamhet i offentliga organisationer.

Om anställningen
Du anställs som samverkansledare vid enheten UU Samverkan, Uppsala universitet. Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-12-31. Omfattningen är 100%, men deltid om minst 50% är möjligt enligt överenskommelse. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olle Bergdahl, programchef IoT Sverige, 072-999 94 10, olle.bergdahl@iotsverige.se. Jin Moen, gruppchef UU Samverkan, 070-167 96 00, jin.moen@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2022, UFV-PA 2022/678.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/678
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-03-03
Sista ansökningsdag 2022-03-21

Tillbaka till lediga jobb