Uppsala universitet, Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik består av tre avdelningar: industriell teknik, kvalitetsteknik samt byggteknik och byggd miljö. Institutionen har en stark och internationell forskningsmiljö och har ungefär 100 anställda med forskning och utbildning både vid Ångströmlaboratoriet i Uppsala och på Campus Gotland. Denna anställning kommer att vara placerad vid Avdelningen för industriell teknik i Uppsala. För mer information, se institutionens webbplats https://www.cie.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

I tjänsten kommer du att vara en del av LEAPFROG – Innovationsledning för samhällsomställning. Ett initiativ som i dagsläget samlar sex olika forskningsprojekt inriktade på samhällsförändring utifrån innovativ utveckling av tjänster, processer och produkter. För mer information, se presentation av LEAPFROG https://cie.uu.se/industriell-teknik/forskning/pagaende-projekt/leapfrog/.

Forskartjänsten är knuten till ett specifikt projekt som heter IoT Implementering. Målet med projektet är att identifiera underlättande och hindrande faktorer för implementering av Internet of Things (IoT)-lösningar som hjälpmedel för morgondagens omsorg, vård och hälsa. Det finns stora utmaningar – ofta av icke teknisk karaktär – i att implementera IoT-lösningar. Underlättande och hindrande faktorer vi vill titta på är relaterade till juridik, ekonomi, organisatoriska strukturer, kulturer, teknik och mänskligt beteende. Projektet kommer att genomföras genom att dels studera tidigare forskning inom området, dels genom att genomföra en empirisk studie på pågående implementeringsprojekt av IoT-lösningar och dels genom att sammanställa dessa erfarenheter och tillämpa dem på två pilotprojekt i Dalarna, kopplade till Region Dalarnas hjälpmedelsverksamhet. Forskningsprojektet kommer teoretiskt sett främst att handla om implementeringsforskning inom vård och omsorg. Projektet är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Högskolan Dalarna, Region Dalarna, Falun kommun, Rättviks kommun, Dalarna Science park och Moveum AB.

Arbetsuppgifter
Forskning inom ovanstående projekt, från forskningsdesign, planering, problematisering, genomförande av empiriska och teoretiska studier, analys av empiriskt material, samt författande av rapporter och vetenskapliga artiklar. Samarbete med andra forskare inom projektet. Fokus kommer att vara på kvalitativ metodik. Undervisning kan förekomma.

Kvalifikationskrav
För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, i industriell teknik, kvalitetsteknik, socialpsykologi, innovation, företagsekonomi, organisationsutveckling, vårdvetenskap, system i teknik och samhälle, eller motsvarande. Mycket goda kunskaper i skriftlig och muntlig engelska och svenska krävs.

Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande är dokumenterad kunskap eller praktisk erfarenhet inom implementeringsforskning från vård och omsorg eller förändringsledning i allmänhet. Kunskap och/eller erfarenhet om vård och omsorg är också meriterande. Du bör vara ambitiös, produktiv och ha ett starkt intresse för organisations- och samhällsomställning för en hållbar framtid. Förmåga att arbeta självständigt och samtidigt kunna interagera med andra forskare både nationellt och internationellt är mycket viktigt.

Ansökan:
Din ansökan ska innehålla:

  • Kort personligt brev
  • CV (max. 2 sidor)
  • Publikationslista
  • Kopia av din doktorsexamen

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är 100 %. Tillträde 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektledare PhD Klas Palm, klas.palm@angstrom.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 december 2021, UFV-PA 2021/4581.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 feb 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/4581
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-11-30
Sista ansökningsdag 2021-12-23

Tillbaka till lediga jobb