Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Vi söker dig som är läkare och vill vara med och utveckla vår undervisning på det nya sexåriga läkarprogrammet inom socialmedicin, folkhälsa och professionell utveckling. 

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap tillhör den medicinska fakulteten och har en  omfattande forskning som bedrivs av våra 10 forskargrupper inom ämnesområdena folkhälsovetenskap, vårdvetenskap och bioetik. Vidare bedriver institutionen utbildning på  läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammen, mastersprogrammet i folkhälsa samt genom  ett flertal fristående kurser. Vi är sammanlagt ca 200 medarbetare. Läs mer på www.pubcare.uu.se

Arbetsuppgifter: Undervisning på grundnivå och avancerad nivå i första hand vid läkarprogrammet inom ämnen, som epidemiologi, socialmedicin och folkhälsa, professionell utveckling, men även inom fristående kurser i folkhälsovetenskap och vid masterprogrammet i folkhälsa.   

Till undervisning räknas även kursansvar, kursadministration samt examination av studenter.  I arbetsuppgifterna ingår uppdrag som kursledare på läkarprogrammet, undervisning av praktiska och teoretiska moment på plats på Biomedicinskt centrum (BMC) och Kliniskt träningscentrum (KTC), tentamensrättning och VFU-relaterade uppdrag. I undervisningen ingår även statusträning. Distansundervisning kan förekomma. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt  som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Behörighetskrav: Behörig att anställas som universitetsadjunkt är enligt Uppsala universitets anställningsordning den som avlagt examen från högskoleutbildning med ämnesfördjupning samt visat pedagogisk skicklighet och har genomgått för verksamhet inom universitetet relevant pedagogisk utbildning, omfattande tio veckor, eller förvärvat motsvarande kunskaper. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under de två första anställningsåren. Enligt universitetets anställningsordning gäller vidare som allmänt behörighetskrav för lärare att ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl.

För denna anställning krävs läkarexamen liksom erfarenhet av klinisk allmäntjänstgöring 
inom valfri specialitet.  

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer i första hand vikt att fästas vid pedagogisk skicklighet. Doktorsexamen inom relevant ämne, som socialmedicin, folkhälsa eller global hälsa är särskilt meriterande.   

Pedagogisk skicklighet avser utbildnings- och undervisningsmeritering. Den pedagogiska  skickligheten kan ha uppnåtts i yrkeslivet genom handledning, internutbildning, mentorsprogram etc. 

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer i första hand pedagogisk kvalitet  att beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, kommer att tillmätas betydelse. Vidare kommer förmåga att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att säkra forskningsanknytning av undervisningen inom det aktuella ämnet att tillmätas betydelse. Även förmåga till interaktion om högskolepedagogiska frågor med aktörer inom och utom universitetet ingår i den pedagogiska skickligheten. Erfarenhet av undervisning på för anställningen relevanta kurser och handledning av studenter är meriterande. Publikationer av pedagogiskt arbete är särskilt meriterande. 

Övrig skicklighet: Administrativ skicklighet visas bland annat genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Till skickligheten räknas övergripande verksamhetsplanering samt förmåga att hantera resurser på ett sätt som speglar verksamhetens prioriteringar liksom förmåga att arbeta strukturerat och utifrån en medvetenhet om mål och kvalitet. 

Samtliga meriter ska vara dokumenterade så att både kvalitet och omfattning kan bedömas. Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ  helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av 
verksamheten.  

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller  liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen. 

Universitetets anställningsordning och riktlinjer för anställning av lärare finns på:  https://regler.uu.se/dokument/?contentId=92570&kategoriId=129   

Vetenskapsområdets riktlinjer och bedömningsgrunder finns på: 

https://regler.uu.se/dokument/?contentId=895286 

Lön: Individuell lönesättning 

Tillträdesdatum: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning. 

Anställningens omfattning: 100 % 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Anna Sarkadi, anna.sarkadi@pubcare.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 23 december 2021, UFV-PA 2021/4535.   

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/4535
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-12-10
Sista ansökningsdag 2021-12-23

Tillbaka till lediga jobb