Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på www.ilk.uu.se.

Du kommer att vara placerad i Forskargruppen ”Translational PET Imaging” som är verksam vid Rudbeckslaboratoriet vid Uppsala Universitet. Forskargruppen är associerad vid Science for Life Laboratory (https://www.scilifelab.se/researchers/olof-eriksson) och forskningen fokuserar på utveckling av in vivo avbildningsmetoder av immunceller och för ökad förståelse av sjukdomsutveckling och terapi (https://www.ilk.uu.se/research-groups/translational-imaging). Forskargruppen är del av institutionen för läkemedelskemi (www.ilk.uu.se).

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Projektbeskrivning
Den sökande ska designa, utveckla och karakterisera nya protein, s.k. Affibody molekyler, för applikation inom terapi och molekylär avbildning. Projektet utförs i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Förutom forskning inom det aktuella projektet, kan den sökande komma att arbeta med rutin-underhåll av lab.

Arbetsuppgifter
Forskarens arbetsuppgifter är primärt att arbeta med forskning inom det aktuella projektet. Arbetsuppgifterna kan innefatta t.ex. framtagande av nya Affibody-bibliotek, proteinteknik, protein-expression, mätning av affinitet och stabilitet, samt funktionalisering av protein. Arbetsuppgifterna kan också inkludera handledning, undervisning och underhåll av lab (totalt som mest 20% av arbetstiden).

Kvalifikationskrav
Vi söker en starkt motiverad sökande med en examen på Mastersnivå inom t.ex. Kemiteknik samt en doktorsexamen inom proteinteknik, immunteknologi eller motsvarande. Bedömningen av ansökningarna baseras framförallt på den sökandes dokumenterade meriter och erfarenhet, och förmåga att bedriva självständig forskning grundad i vetenskaplig skicklighet.

Minst fem (5) års postdoktoral erfarenhet inom proteinteknik är ett krav. Dokumenterad praktisk erfarenhet flödescytometri och FACS, selektion av Affibody molekyler och riktad evolution, rekombinant expression av protein, affinitetskromatografi och fag- eller E. coli- presentation (phage display samt E. coli display) är ett krav. Goda kunskaper och god kommunikationsförmåga i engelska, i tal och skrift är ett krav.

Ansökan
Ansökan skall skrivas på svenska och innehålla ett personligt brev där du kort beskriver dig själv och dina forskningsintressen, ett CV, inkluderat lista på publikationer, samt kopior av doktors- och utbildningsintyg. Bifoga även kontaktuppgifter (namn, e-mail, telefonnummer) till minst två (2) referenser och/eller rekommendationsbrev.

Urvalsprocessen
Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: uppfyllande av behörighetskrav, tidigare erfarenhet av arbete och/eller forskning inom närliggande område samt personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 24 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 december 2021 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Biträdande lektor Olof Eriksson, olof.eriksson@ilk.uu.se och prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 november 2021, UFV-PA 2021/4052.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 december 2021
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/4052
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-10-29
Sista ansökningsdag 2021-11-12

Tillbaka till lediga jobb