Uppsala universitet, Institutionen för psykologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Beskrivning: Klinisk forskare vid Institutionen för Psykologi, Uppsala Universitet, Emotional Mental Imagery Lab (EMIL). Vi välkomnar ansökningar tjänst som klinisk forskare. Den utlysta forskartjänsten är knuten till forskargruppen Holmes, vid institutionen för psykologi, Uppsala universitet (Emotion and Mental Imagery Lab). Vi använder oss av experimentell psykopatologi för att ge information om den psykologiska behandlingsutvecklingen, där fokus ligger på området ”mentala bilder” och det kliniska ämnet ”psykologiskt trauma”.

Anställningen kommer innefatta följande: Anställningen som forskare är 100 % och ingår i ett internationellt team där laboratoriestudier används för att utveckla psykologiska interventioner efter trauma. Vi söker en klinisk forskare som kommer att arbeta i en translationell klinisk och experimentell miljö med ett projekt som undersöker trauma i olika grupper (exempelvis hälso- och sjukvårdspersonal, flyktingar, sjukhuspatienter, med mera), med tyngdpunkt på de kliniska aspekterna av projekten. Du kommer att vara involverad i utveckling och design av studier, datainsamlingar, samt sammanställning av resultat till vetenskapliga tidskrifter, konferenspresentationer, och på sikt implementering i faktisk klinisk verksamhet. Du kommer att arbeta med forskningsdokumentation med t.ex. ELN, Open Science Framework/strategier för att använda metoder för öppna-data, arbete med etik- och anslagsansökningar, med mera. Vidare kommer du att involveras i studentprojekt och ansvara för handledning av studenter, samt samarbeta med andra yrkeskategorier kring de aktuella projekten, både nationellt och internationellt.

Viss undervisning vid t.ex. psykologprogrammet vid Uppsala Universitet kan komma ifråga (max 20 % av heltid).

Kvalifikationskrav: Relevant avslutad doktorsexamen. Tidigare dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet som postdoktor/forskare. Påvisat intresse och erfarenhet av att undervisa och handleda. Sökanden ska även vara legitimerad psykolog med inriktning KBT, med klinisk och vetenskapligt förankrad erfarenhet av interdisciplinärt samarbete och komplexa kliniska frågeställningar. Vidare efterfrågas dokumenterad erfarenhet inom kvantitativ metod och analys, och av intervjumetodik och kvalitativ metod, med fördel i form av publicerade vetenskapliga arbeten.

För denna specifika tjänst krävs även erfarenhet av forskning inom psykologiskt trauma och mental imagery, samt dokumenterad erfarenhet av de specifika interventioner och pågående forskningsfrågeställningar som är aktuella i de forskningsprojekt som bedrivs i gruppen (t.ex. erfarenhet av att själv leverera och även av att träna andra att leverera den enkla kognitiva intervention som utvärderas i pågående projekt; patient-public-involvement; utveckling och utvärdering av pedagogiska material, med mera).

God samarbetsförmåga och effektivitet, erfarenhet av handledning och av interdisciplinärt och internationellt samarbete, samt förmåga till självständigt arbete är viktiga förutsättningar.

Sökanden behöver ha utmärkt svenska, både muntligt och skriftligt. Då en stor del av forskargruppens arbete och kommunikation med externa samarbetspartners sker på engelska, krävs även goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Dokumenterade färdigheter gällande arbete med anslagsansökningar, etikansökningar och forskningsrelaterad administration (t.ex. ELN) och kommunikation med externa parter är krav, samt även erfarenhet av öppen vetenskap (inkl. förregistrering, öppna data och öppna material).

Meriterande i övrigt: Du bör ha en god kommunikations- och problemlösningsförmåga, samt ha erfarenhet att arbeta kreativt och flexibelt tillsammans med andra samarbetspartners. God tidshanteringsförmåga.

Ansökan skall innehålla: CV och en intresseanmälan på max 1 sida med en beskrivning på hur tjänsten passar in med övergripande mål av din karriär.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 15 september 2021, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Emily Holmes (emily.holmes@psyk.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 19 april 2021, UFV-PA 2021/1329.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1329
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-08
Sista ansökningsdag 2021-04-19

Tillbaka till lediga jobb