Uppsala universitet, Institutionen för nordiska språk

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vi söker en vikarierande provkonstruktör till Gruppen för nationella prov i svenska och svenska som andraspråk. Gruppen har ca 30 medarbetare och tillhör Institutionen för nordiska språk men arbetar självständigt på Skolverkets uppdrag med att konstruera nationella prov i svenska och svenska som andraspråk för såväl grundskola som gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning. Till vår arbetsgrupp söker vi nu en vikarierande provkonstruktör för ämnesprov i årskurs 6.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av
• Konstruktion av nationellt prov i årskurs 6 för delprov C skriva och delprov A tala
• Medverkan i utveckling av textmaterial, provuppgifter och bedömningsunderlag
• Analys och utvärdering av utprövningar såväl som genomförda prov. I dessa uppgifter ingår bedömning av elevlösningar, arbete med statistiska analysmetoder etc
• Utveckling av digitala nationella prov
• Medverkan i och planering av möten med lärare i provgruppens referensgrupp
• Kontakter med skolor, lärare och lärarstudenter

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har ämneslärarutbildning, eller motsvarande, med behörighet att undervisa i svenska för årskurs 6. Du har god kännedom om och dokumenterad erfarenhet av svenskundervisning för den aktuella årskursen. Din datorvana är mycket god och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Strukturerat arbete med bedömningsfrågor, exempelvis medverkan i nationella provs referensgrupp, är önskvärt.

För att lyckas i ditt arbete som provkonstruktör har du god analysförmåga, och du arbetar strukturerat, självständigt och noggrant. Du är inte rädd för att uttrycka din åsikt och motivera den men har ändå ett öppet sätt och lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Meriterande: Dokumenterad analytisk och språklig skicklighet visad genom akademiska uppsatser i svenska/svenska som andraspråk/litteraturvetenskap, eller annat för tjänsten relevant ämne, som håller hög kvalitet. Då proven kommer digitaliseras är det önskvärt om du har kännedom om och/eller erfarenhet av att arbeta i en digital miljö.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat som längst till och med 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 60 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektledare Stina Laursen, stina.laursen@nordiska.uu.se, 018-471 3729.

Välkommen med din ansökan senast den 18 mars 2021, UFV-PA 2021/795.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-04-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/795
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-03-04
Sista ansökningsdag 2021-03-18

Tillbaka till lediga jobb