Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter: Att ingå i ett forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet med uppgift att med hjälp av egenutvecklade datorprogram analysera publika och egna experimentella mikroskopibilder och andra multidimensionella data från provrörsexperiment genomförda på mänskliga tumörceller, friska celler och bakterier. Även liknande arbete inom ett delvis relaterat forskningsprojekt finansierat av FORMAS kommer att ingå.

Kvalifikationskrav: Kandidatexamen i ingenjörsvetenskap med inriktning mot molekylär bioteknik och minst ett år ytterligare studier på masternivå. Erfarenheter inom området neuronnätsbaserad semantisk segmentering av mikroskopibilder som visar humana cellkulturer under påverkan av olika läkemedelskombinationer (VR-projektet). Erfarenheter från arbete med aeroponiska odlingssystem (FORMAS-projektet) är en annan viktig merit. Förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet så som motivation och intresse kring forskningsprojektens mål.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-08-31.

Anställningens omfattning: 50 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mats Gustafsson, mats.gustafsson@medsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2021, UFV-PA 2021/596.Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/596
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-03-04
Sista ansökningsdag 2021-03-15

Tillbaka till lediga jobb