Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Är du en person som tycker om att utveckla nya arbetsformer? Trivs du i en miljö som är ständigt förändrande och växande? Har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheter till förändring?

Vi behöver nu förstärka bemanningen med en VFU/utbyteskoordinator med placering vid den institutionsgemensamma administrativa enheten som för närvarande består av 10 personer.

Arbetsuppgifter: Som VFU-koordinator arbetar du främst med att rekrytera och administrera VFU-platser till våra socionomstudenter som ska genomföra sin handledda verksamhetsförlagda utbildning (H-VFU) inom Uppsalaregionen. Du kommer även delta i utveckling och genomförande av VFU inom våra program i sociologiämnet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Bygga nätverk med samordnare/enhetschefer inom kommun, landsting och andra organisationer där socionomer arbetar, i hela Uppsalaregionen. I viss mån även andra kommuner och regioner utanför Uppsala.
 • Att i samverkan med handledare samt deras verksamheter skapa förutsättningar för en god praktikperiod för socionomstudent på den verksamhetsförlagda utbildningen.
 • Ansvara för att placera studenterna på deras VFU-placeringar, samt stödja dem och deras handledare på arbetsplatsen under VFU-perioden.
 • Samarbeta med kursansvarig och andra lärare under VFU-perioden.
 • Stötta i uppföljning och utvärdering av VFU-platser.
 • Administrera praktikkurser inom övriga program vid sociologiska institutionen.
 • Arbeta med våra internationella kontakter för studentutbyten. t.ex. administrativ koordinering av studentutbyten och internationaliseringsinsatser.
 • Utföra övriga administrativa arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

Vi söker dig som är driven, har en förmåga att arbeta kommunikativt, proaktivt och med hög grad av självständighet. Du är duktig på att ta egna initiativ, samtidigt som du har ett mycket gott ordningssinne samt förmåga att prioritera. Det är viktigt att du har mycket god analysförmåga samt hög social kompetens, integritet och lyhördhet för organisationens snabbt förändrade behov för att du ska trivas och utvecklas i denna roll.

Kvalifikationskrav:

 • Vi söker dig som har relevant samhällsvetenskaplig högskoleutbildning 
 • Minst 2 års dokumenterad och väl vitsordad erfarenhet inom kvalificerad administration.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Mycket god förmåga att lära dig samt hantera olika administrativa verktyg/system.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom dokumenterad mycket god förmåga att hantera arbetstoppar och flera komplicerade uppdrag som löper parallellt. Du har förmåga att se helheter och sammanhang och göra väl strukturerade framställningar inom ditt yrkesområde. 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av arbete med konstruktion, genomförande och analys av enkätundersökningar är starkt meriterande.
 • P.g.a. att en del internationaliseringsinsatser sker eller kan komma att ske inom det tysk- och/eller franskspråkiga området är det starkt meriterande om du har goda kunskaper i åtminstone ett av dessa språk.
 • Erfarenhet av det sociala arbetets praktik.
 • Erfarenhet av arbete inom högskolesektorn eller inom annan myndighetsutövande verksamhet.
 • Erfarenhet av projektarbete och/eller projektledning.

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet befinner sig i en spännande förändring. Institutionen växer och är sedan 2018 värdinstitution för CESAR - Centrum för Socialt arbete. Du får möjlighet att verka i en innovativ och anrik miljö. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. En god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss, tillsammans med andra förmåner som friskvård, bra arbetstider och generöst antal semesterdagar samt tjänstepension. Vi erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling genom kurser och internationella kompetensutbyten via ERASMUS.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sofia Englund, HR-generalist, sofia.englund@soc.uu.se, 018-471 50 72 eller Helena Olsson, administrativ chef, helena.olsson@soc.uu.se, 018-471 51 85.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2021, UFV-PA 2021/39.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-04-01 eller enligt ö.k.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/39
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-01-14
Sista ansökningsdag 2021-02-09

Tillbaka till lediga jobb