Uppsala universitet, Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF)

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF) är ett mångvetenskapligt forskningsinstitut som tillhör den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och bedriver forskning med inriktning mot bostads-, bebyggelse- och urbanfrågor i vid mening. Institutets personal omfattar cirka 45 personer, varav det stora flertalet är forskare och doktorander. IBF:s målsättning är att inom sitt temaområde tillhandahålla intressant och relevant samhällsforskning av högsta internationella kvalitet. Mer information om institutets verksamhet finner du på www.ibf.uu.se.

Den statsvetenskapliga gruppen vid IBF forskar framför allt om bostads- och urbanpolitik samt om andra urbana förhållanden i Sverige och andra länder. Forskningen utgår från olika teoretiska perspektiv. Kvalitativa och kvantitativa metoder av olika slag används.

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: Arbetsuppgiften består i att arbeta med forskning inom det tema du själv utformat som går inom ramarna för den forskning som bedrivs inom bostads- och urbanpolitik vid IBF. I tjänsten kan det ingå 10% undervisning vid Statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.

Kvalifikationskrav: För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, i statsvetenskap eller i ett motsvarande ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

En fullständig ansökan ska innehålla:
- CV
- Kopia på examensbevis för doktorsexamen
- En forskningsplan för två års forskning som även beskriver på vilket sätt den
  planerade forskningen relaterar till forskning inom bostads- och urbanpolitik            
  (max 2000 ord)
- Publikationsförteckning
- Tre publikationer på skandinaviska språk eller engelska
- Kontaktuppgifter till två referenser

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-03-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 2 år enligt centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kristina Boréus, e-post kristina.boreus@ibf.uu.se, tel 018-471 6593.

Välkommen med din ansökan senast den 22 februari 2021, UFV-PA 2020/4816.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-03-15
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4816
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2021-02-22

Tillbaka till lediga jobb