Uppsala universitet, Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF)

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF) är ett mångvetenskapligt forskningsinstitut som tillhör den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och bedriver forskning med inriktning mot bostads-, bebyggelse- och urbanfrågor i vid mening. Institutets personal omfattar cirka 45 personer, varav det stora flertalet är forskare och doktorander. IBF:s målsättning är att inom sitt temaområde tillhandahålla intressant och relevant samhällsforskning av högsta internationella kvalitet. Mer information om institutets verksamhet finner du på www.ibf.uu.se.

Den aktuella bostads- och urbansociologiska forskningen vid IBF består av teman såsom sociala strukturer (klass, kön, etnicitet och ålder, i huvudsak) i relation till bostäder, urbana processer och välfärdspolitik och praxis; sociala rörelser och urbana konflikter; medborgardelaktighet; bostadspolitik, stadspolitik och stadsutveckling; urban och social historia; sociala behov och krav på bostäder; allmännyttan, bostadsrättsföreningar och kooperativt boende; socio-rumslig segregering; migration; gentrifiering och renovering; den sociala användningen av offentliga utrymmen; samhällen och stadsdelar.

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: Du kommer att arbeta med forskning inom det tema du själv utformat som går inom ramarna för den forskning som bedrivs inom bostads- och urbansociologi vid IBF. I tjänsten ingår 10% undervisning vid Sociologiska institutionen. 

Kvalifikationskrav: För anställning som postdoktor ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, i sociologi eller motsvarande ämne som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Ansökningsförfarande: En fullständig ansökan ska innehålla CV, kopia på examensbevis, en forskningsplan som inkluderar en förklaring av hur den förhåller sig till teori och metod relaterat till bostads- och urbansociologi (max 2000 ord); en publikationslista; två publikationer från engelskspråkiga tidskrifter med peer-review; kontaktinformation till tre referenter.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-03-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 2 år enligt centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Miguel A.Martinez, tel 018-471 6545, e-post miguel.martinez@ibf.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2021, UFV-PA 2020/4815.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-03-15
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4815
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2021-01-29

Tillbaka till lediga jobb