Uppsala Universitet, Avdelningen för universitetsgemensam IT

Är du systemutvecklare och brinner för nya utmaningar? Vill du vara med att bygga framtidens IT? Vill du arbeta med kompetenta kollegor i ett brett spektrum av tekniker och verktyg? Då kan du vara den systemutvecklare vi söker till enheten Förvaltning och utveckling.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor

Vid universitetsgemensam IT på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Du får chansen att utvecklas i en organisation som tar tillvara på kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans är vi en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd.

Avdelningen för universitetsgemensam IT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support. Den nya avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter

För mer information, se: https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/universitetsgemensam-it

Arbetsuppgifter:

Vi söker 1-2 systemutvecklare till enheten för förvaltning och utveckling. Som systemutvecklare arbetar du med utveckling av applikationer i alla stadier av utvecklingskedjan, från krav till test. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid och kan omfatta både anpassningar i back-end och front-end. Som systemutvecklare hos oss innefattar arbetet utveckling inom exempelvis Java, C# och JavaScript, men vi utvecklas hela tiden – inte minst på teknikområdet. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Kvalifikationskrav:

  • Relevant akademisk examen inom företrädesvis systemvetenskap, datateknik eller datavetenskap.
  • God kännedom om objektorienterad programmering
  • God förmåga att dokumentera arbetet.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet såsom att du är initiativtagande, flexibel och kreativ i relation till nya idéer och angreppsvinklar. Vi arbetar för att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och vi ser därför att du är vetgirig och nyfiken på såväl nya arbetssätt som tekniker. Vidare arbetar vi teambaserat och i nära kontakt med andra delar av verksamheten varför god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningsätt är viktigt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • God kännedom om JavaScript (exempelvis Vue eller React)
  • God kännedom om versionshantering i exempelvis TFS eller GIT
  • God kännedom om containertekniker

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchefer Rasmus Ljungström (rasmus.ljungstrom@uu.se, 018-471 7878) och Ulrika Carlsson (ulrika.carlsson@uu.se, 018-471 1868)

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2021, UFV-PA 2020/4812.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4812
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2021-01-24

Tillbaka till lediga jobb