Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Projektbeskrivning: Vi söker en mycket  motiverad person med intresse för translationell genomik. Arbetet i gruppen är inriktat på att översätta resultat från genomomfattande associationsstudier för kardiovaskulära och metaboliska sjukdomar till en förbättrad mekanistisk förståelse. Fokus ska vara på systematiska, bild- och CRISPR/Cas9-baserade karakterisering av kandidatgener med en förväntad roll i kranskärlssjukdom. Ytterligare information om forskargruppens profil finns att tillgå via: https://igp.uu.se/forskning/genetik_genomik/marcel-den-hoed/

Kvalifikationer: En framgångsrik sökande ska vara en motiverad, organiserad och tillförlitlig lagspelare som också kan arbeta självständigt. Sökanden skall ha en doktorsexamen i relevant ämnesområde (t.ex. biomedicin, (molekylär) medicin, molekylär (cell) biologi, translationell genomik).   Grundläggande kunskaper i, och färdigheter inom molekylärbiologi är en förutsättning. Tidigare kunskap och erfarenhet inom CRISPR/Cas9 mutagenes i zebrafisk, automatisk fluorescens eller konfokalmikroskopi, qRT-PCR, datahantering och zebrafiskhållning krävs Erfarenhet met biostatistik och bildbaserade analyser är meriterande. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som gör den sökande lämplig för tjänsten.

Ansökan bör innehålla ett följebrev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och dina erfarenheter som är relevanta för denna position (som beskrivs ovan); ett CV; en lista över publikationer i granskade tidskrifter; och kontaktinformation för minst två referenspersoner. Om tillgängligt kan rekommendationsbrev också inkluderas.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-07-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Marcel den Hoed, marcel.den_hoed@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 december 2020, UFV-PA 2020/4774.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4774
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2020-12-30

Tillbaka till lediga jobb