Uppsala universitet, Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

SciLifeLab (Science for Life Laboratory) startade 2010 som ett samarbete mellan fyra universitet Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. År 2013 utsågs centret till nationell forskningsinfrastruktur och har idag verksamhet vid de flesta större svenska lärosäten. SciLifeLab har uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. Operations office samordnar, driver och utvecklar det arbete som verksamhetens ledning initierar. Då SciLifeLab är en akademisk centrumbildning är alla som arbetar hos oss i grunden anställda vid ett av universiteten.

Arbetsuppgifter: Vill du vara med och utveckla framtidens Life Science med oss? SciLifeLab söker nu dig som är en entusiastisk och erfaren projektkoordinator med starkt forskningsintresse och förmåga att förena uppsatta verksamhetsmål med strategiskt nytänkande och egna initiativ.

I rollen ingår att koordinera projekt med såväl interna som externa intressenter, liksom att medverka och bidra i andra satsningar inom ramen för SciLifeLab:s uppdrag. Snabba puckar varvas med långsiktiga insatser och du arbetar ofta nära ledningen. Du kommer bland annat vara med och bygga upp av ett helt nytt program för Data-driven life science (DDLS), där samverkan med flera andra organisationer runtom i landet är central.

Du blir en del av Operations Office, en arbetsgrupp som finns i både Solna och Uppsala och som genomsyras av framåtanda, stort engagemang och en varm kollegial inställning. Hos oss får alla utrymme att ta stort eget ansvar och utvecklas med utmaningar, men står aldrig ensamma om de behöver stöd.

Rollen kan förändras med SciLifeLab:s utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma över tid.

Kvalifikationskrav: Du har en universitetsutbildning med flera års erfarenhet av att arbeta inom den svenska universitetsvärlden, annan myndighet eller kunskapscentrerad organisation, gärna inom något av SciLifeLab:s verksamhetsområden såsom medicin, teknik eller miljö. Du har utbildning och gedigen erfarenhet inom projektledning. Det är även ett krav att behärska flytande svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Eftersom SciLifeLab ständigt bryter ny mark är det viktigt att du är lösningsorienterad, kreativ och flexibel. Du är van att arbeta mot deadlines och leveranser, är strukturerad, ser helheten och gör kontinuerliga prioriteringar utefter verksamhetens behov. Som person är du prestigelös och har en förmåga att samarbeta och bygga relationer med människor. Ditt sätt att vara skapar förtroende och genom din kommunikationsförmåga och tydlighet leder du projektmedarbetare mot ett och samma mål.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Doktorsexamen. Erfarenhet av processarbete och verksamhetsutveckling.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2021, UFV-PA 2020/4792.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 mars 2021
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4792
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2021-01-25

Tillbaka till lediga jobb