Uppsala universitet, Centrum för genusvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vi söker en forskare med inriktning mot genus och naturvetenskap, vid Centrum för genusvetenskap med 50% omfattning under sex månader fr.o.m. september 2021. Tjänsten är kopplad till forskargruppen EduScience.

Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig enhet som har tre huvuduppgifter:

  • Forskning
  • Forskningsinformation
  • Undervisning

Mer information om forskningen vid Centrum för genusvetenskap finns på hemsidan: http://www.gender.uu.se.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår forskning, som ska resultera i ansökan om externa medel till forskningsprojekt. Projektet ska placeras vid Centrum för genusvetenskap, det ska ha ett genusvetenskapligt perspektiv med den inriktning som aktuella anställningen avser. Projektet kan omfatta forskare från olika discipliner.

I anställningen kan även komma att ingå vissa forskningsadministrativa uppgifter och undervisning. Den som erhåller projektanställningen förutsätts ta aktiv del i Centrums seminarier och bidra till utvecklingen av Centrums forskningsmiljö.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen. Vi söker forskare med skilda ämnesbakgrunder, och som använder sig av genusperspektiv, samt har de formella kvalifikationer och de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Arbetet kräver god förmåga att arbeta självständigt liksom visad förmåga till samarbete och interaktion både inomvetenskapligt och med det omgivande samhället. Särskild vikt kommer att läggas vid det planerade forskningsprojektet.

Rekryteringsmål: För närvarande är det fler anställda med juridiskt kön kvinna än juridiskt kön man bland forskare inom Centrum för genusvetenskap. Universitetet eftersträvar en jämnare fördelning av de juridiska könen inom denna kategori.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-09-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-02-28.

Anställningens omfattning: 50%

Ansökningshandlingarna inlämnas via Varbi, Uppsala universitets elektroniska ansökningssystem. Ansökan ska innefatta ett personligt brev med en motivering till varför den sökande önskar bedriva forskning vid Centrum för genusvetenskap, en kort CV, projektplan (max 5 sidor), publikationslista samt andra handlingar som den sökande önskar åberopa.

Upplysningar om anställningen lämnas av: om anställningen lämnas av föreståndaren för Centrum för genusvetenskap Helena Wahlström Henriksson, tel 018-471 7298, e-post helena.henriksson@gender.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 februari 2021, UFV-PA 2020/4734.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-02-28
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4734
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-12-17
Sista ansökningsdag 2021-02-15

Tillbaka till lediga jobb