Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 420 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. 

Institutionens administration omfattar Grundutbildning, HR, Ekonomi, Kommunikation samt Ledningsstöd i ett nära samarbete. Ekonomiadministrationen består idag av en avtalshandläggare, en ekonomisamordnare och 7 st ekonomer/ekonomiadministratörer och leds av den administrativa chefen för ekonomi.

Arbetsuppgifter: Vi söker en till två ansvarsfulla ekonomer som ska vara stöd i ekonomifrågor för ett antal forskargrupper. Tjänsten innebär eget ansvar för det dagliga arbetet som innefattar budgetarbete, löpande redovisning, uppföljning och analys samt bokslutsarbete för de forskargrupper som du administrerar. En viktig del av arbetet är att budgetera, följa upp och redovisa forskningsprojekt gentemot externa finansiärer och uppdragsgivare utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Arbetet kan även komma att innefatta i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom institutionsadministrationen. Arbetet innebär stort eget ansvar under ledning av den administrativa chefen för ekonomi och ekonomisamordnaren och i ett nära samarbete med forskare samt övrig ekonomi- och HR-administration.

Kvalifikationskrav: Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av ekonomiadministration. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Excel är ett krav. God samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga är mycket viktiga egenskaper, liksom ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att prioritera och hålla tidsramar samtidigt som noggrannhet är ett måste. Utöver detta är det viktigt att vilja ta eget ansvar och ha ett stort intresse för att ge god service. Arbetet innebär ett nära samarbete med forskargruppsledare och övrig ekonomi- och personaladministration och därför kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete vid högskola/universitet. Kunskap om statlig redovisning är önskvärt. Erfarenhet av att ha arbetat med ekonomisystemet Raindance och lönesystemet Primula är meriterande. Erfarenhet av EU-rapportering är önskvärt.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-01-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Birgitta Gustafsson, birgitta.gustafsson@igp.uu.se, 018-471 5029.

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2020, UFV-PA 2020/4315.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4315
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-26
Sista ansökningsdag 2020-12-10

Tillbaka till lediga jobb