Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 420 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter: Utföra forskningsuppgifter kring virusbaserade genterapier för cancer inkluderande genkloning, cellodling, virusodling, immunologiska, biologiska och molekylärbiologiska analyser under handledning av forskare i gruppen. Arbete med provmaterial inklusive blod förekommer. Arbetet omfattar även databearbetning och korrelering av laboratorieresultat till patienters behandlingsresultat och toxicitet. Arbetet innebär även medverkan i det dagliga rutinarbetet i labbgruppen med beställningar, instrumentansvar med mera samt dagbokföra all laborativ verksamhet som utförts. Personen förväntas aktivt medverka vid våra interna seminarier och möten.

Kvalifikationskrav: Läkarprogrammet (utbildningen slutförd på tillträdesdagen). Tidigare erfarenhet av laborativt arbete. Svenska och engelska i tal och skrift. Noggrann och ansvarstagande personlighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Tidigare erfarenhet av standard operating procedures eller genetiskt modifierade mikroorganismer är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-02-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-01-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gustav Ullenhag, gustav.ullenhag@igp.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2020, UFV-PA 2020/3956.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/3956
Kontakt
  • Camilla Nilsson, 018-4710000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-19
Sista ansökningsdag 2020-12-04

Tillbaka till lediga jobb