Uppsala universitet Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 135 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har femton forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi, biokemi, immunologi, proteinläkemedelsdesign, biologiska läkemedel/bioteknologi, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakognosi, galenisk farmaci, biofarmaci, farmakokinetik och kvantitativ farmakologi , bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Odling av humana stamceller, design av försök kring läkemedelstoxikologi och läkemedels effekter på hjärnans utveckling, biokemiska analyser som exemplevis ELISA, Western blotting, immunohistokemi, RNA extraktion, qRT-PCR.
Undervisning och handledning kan komma ingå med max 20%.

Kvalifikationer: Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaceutisk forskning eller angränsande område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden.

Kunskap om odling av humana stamceller, dokumenterad erfarenhet av forskning kring läkemedelstoxikologi och läkemedels effekter på hjärnans utveckling. För positionen letar vi efter en person som arbetar självständigt, är självgående och är initiativtagande.

Meriterande: Kunskap om statistisk analys av RNASeq och AmpliSeq data är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 20-12-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 6 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av  professor Robert Fredriksson, e-post robert.fredriksson@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen administrativsamordnare Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2020, UFV-PA 2020/4149.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20-12-01
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4149
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-12
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb