Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 280 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Mer än 4000 studenter läser årligen här och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. I den administrativa gruppen jobbar idag 17 personer. Mer information: http://www.it.uu.se.

I rollen som ekonom så ingår du i den administrativa gruppen vid institutionen. Det finns en administrativ chef som har det övergripande personal- och verksamhetsansvaret för gruppen. Ekonomiarbetet är i dag fördelat på 1 ekonomisamordnare och 5 ekonomer.

Arbetsuppgifter: Som ekonom kommer du självständigt att arbeta med att stötta avdelningsföreståndare och forskargrupper i olika typer av ekonomifrågor.

Det dagliga arbetet omfattar arbetsuppgifter som:

  • upprättande av budget och bokslut
  • uppföljning och analys
  • redovisning till externa bidragsgivare
  • löpande ekonomisk redovisning
  • bidra till vidareutveckling till de administrativa rutinerna

Allmänna administrativa arbetsuppgifter kan vid behov ingå.

Kvalifikationskrav:

Formella krav: Högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt.  Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive upprättande av budget och bokslut samt redovisning och uppföljning. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevanta arbetsområden.

Personliga egenskaper: Förmåga att på kort tid sätta sig in i formella kriterier, ekonomiska och andra frågeställningar som särskilt utmärker projekt med olika typer av finansiering. God förmåga till självständigt och strukturerat arbete. God initiativförmåga och drivkraft samt förmåga att göra prioriteringar. Noggrannhet och stor ansvars- och servicekänsla. Flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete i högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet. Erfarenhet av att administrera och rapportera EU-projekt. Kunskap om olika källor till forskningsfinansiering. Erfarenhet av arbete i stora ekonomisystem.

För närvarande är det fler kvinnor än män bland ekonomer inom Teknat. Universitetet eftersträvar en jämnare könsfördelning inom denna kategori.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (vikariat) t.o.m. 2022-05-31

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: administrativ chef Elizabeth Neu Morén, tfn 018-471 1013, elizabeth.neu.moren@it.uu.se eller ekonomisamordnare Camilla Pajunen, tfn 018-471 7607, camilla.pajunen@it.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2020, UFV-PA 2020/4113.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller elnligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4113
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-12
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tillbaka till lediga jobb