Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 135 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har femton forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi, biokemi, immunologi, proteinläkemedelsdesign, biologiska läkemedel/bioteknologi, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakognosi, galenisk farmaci, biofarmaci, farmakokinetik och kvantitativ farmakologi , bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Utföra laborativt arbete inom extraktion, isolering och analys av växter och naturprodukter använda inom traditionell medicin. Peptidsyntes. Bistå med dokumentation, rapportering, handledning och koordination i labbet.

Kvalifikationer: Masterexamen, erfarenhet av naturproduktskemi/farmakognosi. Kunskap om användning av traditionell medicin. Erfarenhet av metoder för isolering (FPLC, HPLC), strukturutredning (MS, NMR) och peptidsyntes. Du ska kunna kommunicera obehindrat på engelska.

Vi söker dig som är noggrann, och tycker om att arbeta i projektform. Du ska vara ansvarstagande och initiativrik. Du ska kunna arbeta självständigt, men också vara vad att arbeta i grupp.

Meriterande: Genomfört masterprojekt inom relevant ämne, tidigare erfarenhet av laborativt arbete och forskning inom farmakognosi samt internationell erfarenhet är meriterande. Erfarenhet av internationella samarbeten,  erfaren av att arbeta i projektform inom ämnet samt kunskaper i kinesiska och kinesisk medicin är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Omgående.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 6 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av  professor Ulf Göransson, e-post ulf.goransson@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen administrativsamordnare Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2020, UFV-PA 2020/4047.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20-12-01
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4047
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-12
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb