Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 135 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har femton forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi, biokemi, immunologi, proteinläkemedelsdesign, biologiska läkemedel/bioteknologi, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakognosi, galenisk farmaci, biofarmaci, farmakokinetik och kvantitativ farmakologi , bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Forskning kring antimikrobiella peptider. I arbete ingår primärt forskning, med viss administration och undervisning i begränsad omfattning, max 20% av arbetstiden.

Forskningsarbetet går ut på att studera bindvävens roll i immunförsvaret genom att framställa antimikrobiella peptider i nedbrytningsprocesser av bindväv. Peptidextraktioner från processad vävnad ska testas för aktivitet mot bakterier och svamp. Extraktens sammansättning ska kartläggas och aktiva peptider karaktäriseras. Verkningsmekanism, effekt på sårläkning och immunsvar, samt deras förmåga att oskadliggöra bakteriella toxiner ska även beröras, delvis genom externa samarbeten. Som forskare förväntas du arbeta självständigt och i nära samarbete med experter inom området.

Du kommer att ansvara för apparatur relevant för egen forskning och förväntas bidra aktivt till forskningsmiljön. Det finns möjlighet att handleda examensstudenter inom projektet.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har goda förkunskaper i preparativ kromatografi och peptidsekvensering genom masspektrometri med tillhörande bioinformatisk redskap. Engelska kunskaper på vetenskaplig nivå förutsätts. Du skall ha forskarutbildning farmakognosi med specialitet peptid- eller proteinkemi. Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom relevant område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet, i synnerhet förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar såväl som fungera i grupp genom att vara lyhörd och sprida kreativitet och positiv energi.

Meriterande: Erfarenhet av strukturbestämning med hjälp av NMR samt av peptidsyntes är meriterande. Även erfarenhet av extraktioner och mikrobiologiska tester är av värde.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Omgående.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 12 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av  professor Ulf Göransson,  Ulf.Goransson@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen administrativ samordnare Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2020, UFV-PA 2020/4040.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/4040
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-11-12
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tillbaka till lediga jobb