Uppsala universitet,

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig och framgångsrik forskningsinstitution som bedriver forskning inom Strukturbiologi, Molekylärbiologi, Mikrobiologi, Beräkningsbiologi, Molekylär systembiologi, Biofysik och molekylär evolution. Läs mer på http://www.icm.uu.se.

Tjänsten finns tillgänglig i Maria Selmers forskargrupp som arbetar med strukturbiologi i kombination med komplementära tekniker för att förstå struktur-funktionssamband, med fokus på proteinsyntes och antibiotikaresistens samt proteinevolution. 

Den som anställs kommer att arbeta med ett VR-finansierat projekt som syftar till att klargöra hur ribosomalt RNA känns igen och metyleras av metyltransferasproteiner under ribosombiogenes och kopplat till antibiotikaresistens.

Arbetsuppgifter: Vi söker en person med stark motivation för att identifiera och lösa vetenskapliga problem. Arbetsuppgifter inkluderar uttryck och rening av metyltransferasproteiner, karaktärisering med olika biokemiska och biofysikaliska metoder samt strukturella studier med kristallografi och andra metoder. Forskaren kommer att arbeta i en internationell, multidisciplinär och dynamisk miljö med utmärkta möjligheter att lära sig nya tekniker. Se gruppens hemsida för mer information: http://xray.bmc.uu.se/~selmer/

Övrig tjänstgöring vid institutionen kan förkomma så som undervisning och administrativt arbete, dock högst upp till 20% av tjänsten

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i strukturbiologi Dokumenterad erfarenhet av molekylärbiologi, arbete med framställning och rening av proteiner och RNA samt biokemiska studier av RNA-metylering och ligandbindning. Dokumenterad erfarenhet av makromolekylär röntgenkristallografi Demonstrerad vetenskaplig skicklighet, uppvisad i vetenskapliga publikationer och presentationer på nationella och internationella konferenser Utmärkt engelska i tal och skrift God samarbetsförmåga. Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga färdigheter såsom kommunikations- och samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt samt vetenskaplig mognad och kreativitet.

Meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av komplementära strukturbiologiska, biofysikaliska och biokemiska metoder.

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla:

  • Personligt brev. En kort beskrivning av dina intressen och kvalifikationer för att bedriva forskning i detta projekt (max en sida).
  • CV med fullständig publikationslista.
  • Kopia av officiella akademiska betyg
  • Namn, e-postadresser och telefonnummer till tre referenspersoner. Ange hur de är yrkesmässigt kopplade till dig (t ex doktorandhandledare).

 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Maria Selmer, e-mail maria.selmer@icm.uu.se, för administrativa frågor Hr-generalist Frida Österdahl, tel. 018-471 4416, e-mail frida.osterdahl@icm.uu.se

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1:a oktober 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2020-12-31

Anställningens omfattning: Heltid, 100 %

Välkommen med din ansökan senast den 3 september 2020, UFV-PA 2020/2874.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/2874
Kontakt
  • Frida Österdahl, 0184710000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-08-20
Sista ansökningsdag 2020-09-03

Tillbaka till lediga jobb