Uppsala universitet, Universitetsgemensam IT , Stab

Är du en Avtalskoordinator och vill vara med att bygga framtidens IT? Vill du arbeta med kompetenta kollegor i en komplex och föränderlig IT-miljö? Då kan du vara den person vi söker till avdelningen Universitetsgemensam IT.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid universitetsgemensam IT på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Just nu genomför Uppsala universitet ett förändringsarbete där vi utvecklar IT-verksamheten för att kunna erbjuda ett högkvalitativt och samordnat IT-stöd till världsledande forskning och utbildning.

Du får chansen att utvecklas i en ny organisation som tar tillvara på kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans ska vi skapa en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd. Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av universitetets nya IT-verksamhet.

Avdelningen för universitetsgemensam IT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support. Den nya avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter.

För mer information, se: https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/universitetsgemensam-it

Som Avtalskoordinator inom IT-området är du placerad i avdelningens stab och rapporterar till enhetschefen. På enheten arbetar totalt 12 personer. Tillsammans med övriga stabsfunktioner stödjer Avtalskoordinator IT de andra enheterna inom avdelningen samt Uppsala universitets olika verksamheter med sakkunskap inom IT-området. 

Arbetsuppgifter
Som avtalskoordinator kommer du att ingå i ett mindre team som ansvarar för IT-avdelningens leverantörsavtal och samverkar med Universitetets upphandlingsenhet. Teamet har ett sammanhållande ansvar för avdelningens avtal och är en brygga mellan verksamheten, avtalsansvariga och våra leverantörer.

Du bistår upphandling och inköp med sakkunskap och stödjer verksamheten vid upphandling av IT-produkter samt avrop av kompetensförsörjning. Du följer upp, utvärderar och utvecklar befintliga avtal samt dokumenterar förbättringspotential till kommande avtalsperioder. Du kommer även leda och driva mindre uppdrag samt ta fram beslutsunderlag och göra utredningar inom olika IT-områden.


Kvalifikationskrav

• Utbildning inom Inköp och Supply Management eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Bred kunskap om och förståelse för IT.
• Goda kunskaper i Excel och god datorvana.
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är en noggrann och strukturerad person. Du är självgående men har även förmågan att arbeta i team och i ett högt tempo. Tjänsten innebär många kontaktytor inom övriga organisationen så det är viktigt att du är lyhörd, serviceorienterad och trivs med att nå mål genom samarbete. Du trivs med att driva processer och leda mindre uppdrag.


Önskvärt/meriterande i övrigt
Allmän kännedom om statlig förvaltning är önskvärd och meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Christer Rindebratt, enhetschef vid avdelningen för UIT, tel 018 - 471 5949, e-post: christer.rindebratt@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2020, UFV-PA 2020/2482

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/2482
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-07-21
Sista ansökningsdag 2020-08-21

Tillbaka till lediga jobb