Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi.

Vill du göra skillnad för patienter med genetiska sjukdomar?

Vi söker en forskningsingenjör för att analysera prover med målet att etablera ny avancerad genetisk diagnostik för sjukvården. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på två år.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 420 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan.

Clinical Genomics Uppsala är sedan starten 2013 en del av Diagnostics Development inom Science for Life Laboratory. Enhetens uppdrag är att bedriva service och utveckling för kliniknära forskning, samt att ta fram och tillhandahålla kliniska test, främst med hjälp av storskalig DNA-sekvensering, s.k. next-generation sequencing (NGS). I multidisciplinära team med bioinformatiker, genetiker och läkare levererar faciliteten kliniska bedömningar av upptäckta genetiska varianter. Den bioinformatiska verksamheten är förlagd till Uppsala universitet, medan laboratoriearbetet utförs vid kliniska laboratorier på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Testerna är framför allt inriktade mot ärftliga sjukdomar och olika former av cancer och för närvarande analyseras över 3000 kliniska prover per år med de metoder som faciliteten tillhandahåller. Eftersom genetisk diagnostik efterfrågas inom allt fler kliniska discipliner pekar prognosen på en stark tillväxt även kommande år.

Arbetsuppgifter: Faciliteten söker en forskningsingenjör för att analysera prover med avancerade molekylärgenetiska metoder. Arbetet kommer till stor del vara fokuserat på analyser inom cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av NGS och digital-PCR. Visst utvecklingsarbete kan även ingå. Tjänsten inkluderar experimentdesign, laborativt arbete och rapportering av uppdrag. Delaktighet i kvalitetsarbete, utbildning och utveckling av verksamheten också ingår i arbetsuppgifterna.
Den anställde kommer att jobba tillsammans med biomedicinska analytiker, bioinformatiker, läkare, sjukhusgenetiker och molekylärbiologer inom vår facilitet och även i nationella och internationella samarbeten.

Kvalifikationskrav: Den sökande ska ha högskoleexamen inom molekylärbiologi vara legitimerad biomedicinsk analytiker eller ha liknande kompetens. Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder är ett krav och vi är särskilt intresserade av sökande med god erfarenhet av att utvärdera och optimera nya molekylära metoder. Erfarenhet av kliniskt utvecklingsarbete är meriterande. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, organisationsförmåga, initiativkraft, samarbetsförmåga och självständighet. Eftersom dokumentation mot Akademiska sjukhuset sker på svenska kräver tjänsten god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
Tjänsten förutsätter en god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift. Du kommer att vara del av ett team med många inblandade, vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Malin Melin, malin.melin@scilifelab.uu.se, 018-4714656.

Välkommen med din ansökan senast den 18 maj 2020, UFV-PA 2020/1451.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1451
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-04-30
Sista ansökningsdag 2020-05-18

Tillbaka till lediga jobb