Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för biologisk grundutbildning (IBG) vid Uppsala universitet http://www.ibg.uu.se koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Biologiska sektionen omfattar fyra institutioner http://www.biologi.uu.se. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet med totalt drygt 30 anställda. Institutionen driver Klubbans Biologiska Station (KBS) i Fiskebäckskil som använts för undervisning  vid Uppsala universitet sedan 1915. Vid KBS har institutionen totalt två permanenta medarbetare. 

IBG söker nu en Däcksman på 50% till Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil.

Arbetsuppgifter: Arbetet omfattar två skilda områden med 25% av heltid inom vardera.
1. Däcksman på institutionens passagerarfartyg Belone. Under ledning av fartygets skeppare/draggmästare biträder däcksman vid utfärder inom fartygets fartområde, främst i Gullmaren.
2. Tillsyn (t.ex. brandlarmanläggning) och vård av stationens lokaler och underhåll av en del av stationens inventarier och utrustning (t.ex. mikroskop, pH-metrar, CTD-sond, men även t.ex. bibliotek, sängkläder).

Kvalifikationskrav: Erfarenhet av arbete på fartyg. God fysik samt syn och hörsel som uppfyller Sjöfartsverkets/Transportstyrelsens krav för arbete som däcksman ingående i säkerhetsbesättning. Behärska svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som att ha samarbetsförmåga, vara stabil och självgående. Eftersom arbetsuppgifterna omfattar däcksman såväl som vård och underhåll ser vi att du som söker är initiativtagande och prestigelös och uppskattar variationen i arbetsuppgifterna.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kunskaper i marinbiologi. Erfarenhet av arbete vid marina fältstationer och marina undersökningar.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-04 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Mikael Thollesson, e-post thollesson@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2020, UFV-PA 2020/1048.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-04
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Fiskebäckskil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1048
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-02

Tillbaka till lediga jobb