Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 280 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 70 doktorander och 25 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

EDU söker i första hand två personer med en omfattning om ca 20 % vardera alternativt en person med en omfattning om upp till 49 % av en heltid.

Arbetsuppgifter: I anställningen ingår undervisning främst inom institutionens kurser inom svenskdidaktik, exempelvis undervisning i verksamhetsnära moment som kan gälla läs- och skrivutveckling i tidiga skolår, arbete med lektionsplanering och grammatik. Även undervisning på andra kurser inom lärarutbildningen kan vara aktuell, exempelvis mot VFU, bedömning och utvärdering samt uppdragsutbildning. Till arbetsuppgifterna hör också kursledning samt informations-, kursplane-, utrednings- och utvecklingsarbete. Vidare ingår projektledning, handledning och utveckling av kurspaket inom institutionens utbildningsverksamhet. Kompetensutveckling. Arbetsuppgifter i övrigt enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som adjungerad universitetsadjunkt är enligt Uppsala universitets anställningsordning den som avlagt examen från högskoleutbildning med ämnesfördjupning samt visat pedagogisk skicklighet. Ett krav är parallell lärartjänstgöring i för-, grund- eller gymnasieskola.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Uppdrag som förstelärare är en merit.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 20-49 % enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Henrik Edgren, tel. 018-471 2455, e‑post henrik.edgren@edu.uu.se, studierektor Jenny Langwagen, tel. 018-471 6859,  e-post jenny.langwagen@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 9 april 2020, UFV-PA 2020/628.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20-49 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/628
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-20
Sista ansökningsdag 2020-04-09

Tillbaka till lediga jobb