Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Din position blir central i en mindre mycket aktiv forskningsgrupp, där din roll blir att behärska, utföra och även kunna lära ut de metoder och rutiner som även används av övriga medarbetare i gruppen. När gruppledaren är på laboratoriet kommer vi att ha daglig kontakt, men då gruppledaren reser mycket, måste du kunna driva de laborativa projekt vi planerat tillsammans och därvid fatta egna beslut; därför behöver du ha omfattande tidigare arbetserfarenhet från laboratoriearbete. Vi arbetar i ett stort antal samarbetsprojekt, med nationella och internationella samarbetspartners och arbetet innebär också att ha kontroll över patientprover. I arbetet kommer du att vara delaktig i sammanställning och statistisk och intellektuell analys av data. Du kan då också räkna med att bli medförfattare på publikationer där du gjort motsvarande insats.
Det laborativa arbetet innebär bl. a. cellodlingsarbete, cytokinbestämningar (ELISA, luminexteknik), autoantikroppsbestämningar (ELISA, immunoblot, luminex m fl. tekniker). Flödescytometri. Cellulära metoder för att karakterisera funktion av immunkomplex, och biokemiska metoder för att karakterisera innehåll i immunkomplex.
Praktiskt arbete med prover i biobanker. Nya laborativa metoder införs kontinuerligt, och du kan komma att delta i eller vara ansvarig för sådan metodutveckling.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen inom biologi, molekylärbiologi eller bioteknik, exempelvis biomedicinsk analytiker, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Ett krav är förmåga att med egna initiativ och självständighet utföra arbetet. Noggrannhet och strukturerat arbetssätt, samt förmåga att självständigt arbeta och lösa problem är nödvändigt, liksom en personlig drivkraft att genomföra definierade projekt. Goda datorkunskaper. Arbetet innebär korrespondens med internationella forskare varför goda kunskaper i engelska i tal och skrift är viktigt. Egenskaper som flexibilitet, anpassningsförmåga och förmåga att fatta egna beslut är nödvändiga eftersom variationen av arbetsuppgifter periodvis kommer att vara betydande.
Arbetet kommer att utföras självständing, och du ska ha flera års erfarenhet av laboratoriearbete.
Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
BMA-examen är meriterande, liksom avlagd doktorsexamen inom relevant område.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Johan Rönnelid, johan.ronnelid@igp.uu.se, 070-3379416

Välkommen med din ansökan senast den 7 oktober 2019, UFV-PA 2019/2765.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2765
Kontakt
  • Camilla Nilsson, 018-4710000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-09-23
Sista ansökningsdag 2019-10-07

Tillbaka till lediga jobb