Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Vi rekryterar nu en forskningsassistent till forskningsprojektet “Hydro Social Extremes: Uncovering the Mutual Shaping of Hydrological Extremes and Society”, som finansieras av ERC.

Arbetsuppgifter:

I tjänsten ingår modellering av interaktioner mellan översvämningar och samhället, datavisualisering, samt att analysera och rapportera resultat genom att förbereda utkast av vetenskapliga texter.

Kvalifikationer:

Sökande har magisterexamen i vattenteknik eller relaterade discipliner. En gedigen erfarenhet av modellering av interaktioner mellan översvämningar och samhället. En god kunskap om agentbaserad modellering (ABM) och hydraulisk modellering. Sökande ska också ha en god förmåga att utarbeta vetenskapliga texter, goda kunskaper i engelska, samt god samarbetsförmåga.

Övrigt/meriterande:

Vi ser gärna att sökande har kunskap inom GIS (Geografiska Informationssystem) och spatial analys.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-11-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-02-14

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: giuliano.dibaldassarre@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2019, UFV-PA 2019/2837.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2020-02-14
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191115
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2837
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Tillbaka till lediga jobb