Uppsala universitet, Studentavdelningen, Enheten för studieadministration

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Enheten för studieadministration har ca 40 anställda och ansvarar för huvuduppgifterna antagning, examen och studiedokumentationssystemet Ladok.

Tjänsten som utredare för tillgodoräknande är placerad vid funktionen examen som handlägger ansökningar om examens- och kursbevis och tillgodoräknar utländska utbildningar för examina. Funktionen ger också information om regelverket för examina och tillgodoräknanden till studenter, institutioner och allmänhet.

Arbetsuppgifter: Som utredare för tillgodoräknanden handlägger du tillgodoräknanden av utländska studier. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt pröva, bedöma och fatta beslut om ansökningar av tillgodoräknande av utländska studier. Du kommer också granska och bedöma utländska examensbevis. Därtill kommer arkivering och inrapportering av uppgifter i universitetets digitala studiedokumentationssystem (Ladok).  

I varje ärende du handlägger fattar du egna beslut utifrån gällande regelverk vilket innebär att du måste ha beslutsförmåga och kunna ta ansvar för och motivera/argumentera för fattade beslut. I arbetsuppgifterna ingår daglig kontakt med kollegor på Studentavdelningen, områdeskanslier och institutioner samt studenter vilket kräver förmåga att på ett enkelt sätt förklara och motivera tillvägagångssätt och beslut, både muntligt och skriftligt.

Arbetet ställer krav på servicekänsla men samtidigt förmåga att kunna stå för myndighetsbeslut som ibland är negativa.

Enheten är nybildad och strävar efter att ge ett bra och samordnat stöd inom våra funktioner till universitetets studenter och institutioner. I dina arbetsuppgifter kommer därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner.

Kvalifikationskrav:
Du har akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsuppgifterna. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du behöver ha mycket god kännedom om högskoleutbildningens struktur och tidigare erfarenhet av arbete i högskolesektorn och/eller annan offentlig förvaltning. Erfarenhet av studieadministration och arbete i studieadministrativa systemet Ladok är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att:
- du är ansvarstagande, noggrann och har en god organisationsförmåga
- du har en mycket god förmåga att självständigt prioritera mellan dina arbetsuppgifter och ansvara för att dessa slutförs
- du är lyhörd mot omgivningen och har en mycket god samarbetsförmåga, då arbetet kräver samverkan med personer inom enheten men även med andra delar av universitetet.

Arbetet, som bedrivs inom en grupp och samtidigt är utåtriktat, förutsätter god social kompetens och servicekänsla. Arbetet är under delar av året mycket intensivt och du måste kunna hantera en periodvis hög arbetsbelastning.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Kunskap i ytterligare språk räknas som en merit, liksom erfarenhet av att hantera dokument från utländska högskolesystem. Erfarenhet av arbete i studieadministrativa systemet NyA är också meriterande.

Lön: Individuell lönesättning. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: 2019-08-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tills vidare

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Anders Gardikro, tel, 018-471 1628.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti, UFV-PA 2019/2436

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2436
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-05

Tillbaka till lediga jobb