Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Positionen finns på institutionen för Cell- och molekylär biologi (ICM) vid Uppsala universitet. Forskningen vid ICM bedrivs inom sex program; Beräkningsbiologi, Systembiologi, Mikrobiologi, Strukturbiologi, Molekylärbiologi, och Molekylär biofysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 70 doktorander. Vänligen läs mer om ICM på http://www.icm.uu.se

Projektbeskrivning
Postdoktorsprojektet kommer att genomföras i Roos nystartade forskningsgrupp inom programmet för beräkningsbiologi. Forskningen är fokuserad på kvantkemiska och fria energi-metoder för molekylsimuleringar av biomolekylära problem relevanta inom läkemedelsdesign. Ett mål är att kunna beskriva system där både polarisation och dynamiska effekter är viktiga, med hjälp av kombinerade metoder. Gruppen är särskilt intresserad av att studera metallproteiner. Enzymreaktioner spelar en viktig roll i de flesta biologiska livsprocesser, och ett stort antal enzymer är beroende av metaller för sin funktion. Interaktioner med metaller är utmanande att beskriva med klassiska molekylmodelleringsmetoder, vilket utgör en begränsning i dagens datorbaserade design av nya läkemedel. Vänligen läs mer på http://www.icm.uu.se/bbbi/.

Kvalifikationskrav
Vi söker en motiverad postdoktor med doktorsexamen inom beräkningskemi, strukturbiologi, biofysik, biokemi eller annat närliggande område som bedöms relevant av arbetsgivaren. Du skall ha fördjupad kunskap inom teoretisk kemi, molekylär modellering eller annat för beräkningskemi relevant ämne. Du ska vara mycket motiverad i din forskning, lägga ned energi och engagemang på ditt arbete. Du har god problemlösande analysförmåga och stort intresse för forskningsområdet beskrivet, ovan. Du förväntas arbeta självgående och ta initiativ samtidigt som du kan interagera, samarbeta och skapa goda relationer med andra forskare och övriga kollegor. Du har goda programmeringskunskaper och erfarenhet av arbete i Linux-miljö. En förutsättning för tjänsten är att du är flytande i engelska, både i tal och skrift, då tjänsten är i en internationell miljö.

För anställning som postdoktor ska din doktorsexamen ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av molekylmodellering, kvantmekanik, molekyldynamik, modellering av enzymreaktioner, medicinsk kemi och strukturbioinformatik.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Intervjuer kan komma att ske löpande under utlysningsperioden.

Lön:
Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år enl centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100 %

För ytterligare information om tjänsten och dess vetenskapliga aspekter, kontakta Katarina Roos: katarina.roos@icm.uu.se. För administrativa spörsmål, kontakta Frida Österdahl frida.osterdahl@icm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 september, UFV-PA 2019/1901.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1901
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-09-09

Tillbaka till lediga jobb