Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. EDU medverkar bland annat i lärarprogram och programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 260 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 50 doktorander och 25 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på http://edu.uu.se/.

Arbetsuppgifter: Undervisning, examination, administration och handledning. Anställningen avser främst tjänstgöring inom Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering inom företrädesvis området engelska med inriktning mot grundskolans årskurs 4 till 6. Undervisning inom de olika lärarutbildningarna och på fristående kurser kan också förekomma. Till undervisning räknas även kursansvar, kursadministration och kursutveckling. Det ingår även att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet. Vidare ingår kursledningsuppdrag som bl.a. innefattar informations-, kursplane-, utrednings- och utvärderingsarbete. Arbetsuppgifter i övrigt enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som avlagt examen med ämnesfördjupning från högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet. Erfarenhet av undervisning i engelska med inriktning mot lärarfortbildning på universitetsnivå är ett krav. Den sökande ska kunna undervisa på svenska och engelska. Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl, här i första hand dokumenterad flexibilitet, ledarskapsförmåga och ansvarstagande.

Meriterande: Erfarenhet av forskarutbildning inom engelska är särskilt meriterande liksom erfarenhet från utbildning och undervisning vid engelskspråkiga universitet utomlands.

Samtliga meriter ska vara dokumenterade, så att både kvalitet och omfattning kan bedömas. Alla dokument som bifogas ansökan måste vara översatta till svenska eller engelska.

Universitetets anställningsordning finns på http://regler.uu.se/digitalAssets/137/137344_anstallningsordning_for_uu.pdf  

Fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning finns på

http://regler.uu.se/dokument/?contentId=695108

Universitetet kommer i denna rekrytering att välja den sökande som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-08-15 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-01-14

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: institutionens prefekt, Henrik Edgren, tel. 018-471 24 55, e-post: henrik.edgren@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 27 juni 2019, UFV-PA 2019/2168.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-01-14
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2168
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-06-27

Tillbaka till lediga jobb