Uppsala universitet, Institutionen för informatik och media

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Beskrivning

Forskarskolan management och IT (MIT) är en samverkan mellan tolv lärosäten och omfattar ett flertal discipliner inom området management och IT. Forskarskolan erbjuder ett grundläggande utbud av doktorandkurser samt ger samverkande lärosäten medel för att finansiera doktorander som är antagna till forskarskolan. Forskarskolan har även en handledarpool samt ett alumnnätverk.

Arbetsuppgifter

Föreståndaren ansvarar för forskarskolans ekonomi och löpande verksamhet samt deltar i ledningsgruppens strategiska arbete med kvalitetssäkring och utveckling av forskarskolan

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller motsvarande vetenskapliga kompetens samt dokumenterad erfarenhet av akademiskt ledarskap med särskilt fokus på forskarutbildning.

För behörighet krävs dokumenterad förmåga att leda verksamhet på svenska och engelska.

Villkor

Administrativ skicklighet är betydelsefull för anställningen och kommer att tillmätas stor vikt. Administrativ skicklighet visas bland annat genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Till skickligheten räknas övergripande verksamhetsplanering samt förmåga att hantera resurser på ett sätt som speglar verksamhetens prioriteringar liksom förmåga att arbeta strukturerat och utifrån en medvetenhet om mål och kvalitet.

Erfarenhet av akademiskt ledarskap, särskilt i relation till forskarutbildning, är betydelsefull för anställningen och kommer att tillmätas stor vikt. Erfarenhet av akademiskt ledarskap kan visas t.ex. genom uppnådd professorskompetens samt tidigare förordnanden som föreståndare för forskarskola eller studierektor för forskarutbildning. 

Erfarenhet av Forskarskolan MIT:s verksamhet är meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 190701

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 30%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Pär Ågerfalk, par.agerfalk@im.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2019, UFV-PA 2019/1945.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 190701
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1945
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-24

Tillbaka till lediga jobb