Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Ångströmverkstad är Sveriges största universitetsbaserade mekaniska verkstad organiserad som en avdelning vid institutionen för fysik och astronomi. Verkstadens uppgift är att utveckla och tillverka utrustning för forskning och undervisning för hela Uppsala universitet. Långsiktigt planerar Ångströmverkstad att bli en nationell resurs för utveckling och framställning av avancerad instrumentering. Ångströmverkstad bistår även med rådgivning vid tekniska problem, hjälper till med att lägga ut arbeten externt och köper in material. I verkstaden arbetar ~10 personer.

Arbetsuppgifter:

Instrumentutveckling för forskningens behov. I huvudsak utveckling och bearbetning av mekaniska och till viss del elektriska komponenter som ingår i ett vetenskaplig instrument för forskning inom fysik, teknik, kemi och biologi. Datorbaserad design (CAD) och bearbetning (CAM) används i arbetsprocessen (GibbsCAM). Bearbetning med datorstyrda maskiner som 3 till 5-axliga fräsar, svarar mm. Därtill tillkommer kostnadsberäkning av arbeten  och kvalitetssäkrings av kvalitet på tillverkad komponent.

Kvalifikationskrav:

Minimikrav är verkstadsteknisk utbildning. För tjänsten förste instrumentmakare krävs flerårig erfarenhet av verkstadsarbete. Personen skall ha stor erfarenhet av arbete med CAD/CAM system. Personen skall ha erfarenhet av kostnadsberäkningar på verkstadsjobb.   

Personliga egenskaper:

Som person är du en praktiskt lagd problemlösare, som arbetar bra både i grupp och självständigt under eget ansvar och har en stark servicekänsla. Vidare är du en flexibel initiativtagare med god social kompetens och du föredrar omväxlande arbetsuppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

God vana att använda datorer, TIG svetsning av rostfritt stål och aluminium.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Lars-Erik Lindquist, verkstadschef, telefon 070-1679228, e-post lars-erik.lindquist@physics.uu.se. Richard Brenner, avdelningsföreståndare, telefon 018-471 76 16, e-post richard.brenner@physics.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 juli 2019, UFV-PA 2019/1872.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20190901
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1872
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-07-26

Tillbaka till lediga jobb