Uppsala universitet, Institutionen för neurovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid Institutionen för neurovetenskap bedrivs forskning om nervsystemets normala funktion och utveckling, om de förändringar som uppstår vid sjukdomar och skador i nervsystemet, samt om nya behandlingsmöjligheter för patienter med dessa tillstånd. Även ärftliga faktorer och förvärvade tillstånd studeras som kan bidra till uppkomst av sjukdomar i nervsystemet, störningar i personlighet och beteende (t ex missbruk, kriminalitet).

Vi rekryterar en högt motiverad person som är intresserad av att bedriva forskning inom området Psykoneuroendokrinologi. Den utlysta doktorandplatsen är knuten till forskargruppen Neuropsykofarmakologi vid Institutionen för Neurovetenskap och vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.neuro.uu.se.

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning: Projektbeskrivning: Doktorandprojektet innefattar hjärnavbildning studier av symtom och läkemedelsinducerade effekter på kvinnors hjärna. Fokus för doktorandprojektet kommer att ligga på premenstruellt dysforiskt syndrom och följande frågeställningar: Finns diagnos och remissionsrelaterade markörer för hjärnans funktion under känslobearbetning? Magnetresonanstomografi används för att studera moderatorer och mekanismer bakom syndromet. Syftet är att öka kunskapen om förändringar i hjärnans funktion efter olika farmakologiska behandlingar och öka vår förståelse av premenstruellt dysforiskt syndrom.

Kvalifikationskrav: Den sökande skall ha grundutbildning (minst magisterexamen) inom medicin, bioinformatik, psykologi eller närliggande ämnen. Vi söker en person som har ett genuint intresse av psykoneuroendokrinologi. Det är meriterande om du har erfarenhet av hjärnavbildningsforskning samt goda grundläggande kunskaper inom biostatistik och molekylärbiolog. Den sökande ska kunna arbeta självständigt och vara väl organiserad. Personen bör vara mycket motiverad, noggrann, målinriktad och bra på grupparbete. Goda kunskaper i muntlig och skriftlig i engelska krävs. Särskild vikt kommer att läggas vid dokumenterad erfarenhet av experimentellt arbete och tidigare publikationer.

Information om utbildning på forskarnivå, behörighetskrav och antagningsordning kan hittas på http://www2.medfarm.uu.se/utbildning/forskarniva/. Kommittén för forskarutbildning vid vetenskapsområdet för medicin-farmaci kommer att erkänna doktoranden. Lönerna kommer att följa lokala riktlinjer vid Uppsala universitet.

Ansökningsförfarande Din ansökan ska innehålla en meritförteckning, vetenskapliga publikationer, och ett personligt brev med kort beskrivning av dig själv, dina kunskaper och forskningsintressen samt namn och e-postadress och telefonnummer till två referenspersoner. Kopior av relevanta examensbevis och kursutdrag bör bifogas. Ansökningarna bedöms enligt behörighet, personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av forskning inom närliggande områden.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Enligt lokalt kollektivavtal för doktorander.

Tillträde: Hösten 2019 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 7.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Erika Comasco; Erika.Comasco@neuro.uu.se; Professor Inger Sundström-Poromaa, Inger.Sundstrom@kbh.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 sept 2019, UFV-PA 2019/2090.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Hösten 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2090
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Tillbaka till lediga jobb