Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för Geovetenskaper bedriver en bred forskning och utbildning inom spännande områden, som omfattar bland annat globala klimat- och naturresursfrågor, samt frågor om jordens inre och naturkatastrofer (mer information se www.geo.uu.se). Vi befinner oss i en spännande, expansiv och internationell miljö. Idag har vi ca 230 anställda från mer än 30 länder.

Arbetsuppgifter:

Amanuensen är student som vid sidan av sina studier assisterar den programansvariga för civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik samt lärare vid programmet för luft-, vatten- och landskapslära. Arbetet inkluderar administrativa uppgifter (ex. sammanställning av utvärderingsresultat, internetsökningar) och undervisningsrelaterade uppgifter (ex. deltagande i fältkurser, rättning av enklare inlämningsuppgifter, enklare undervisningsuppgifter). Arbetet kan även innefatta forskningsrelaterade uppgifter inom hydrologi.

Anställningens omfattning är 20% av heltid och anställningsperioden är t o m 31 maj 2020. Tidigast start på anställning är 1 september 2019. Ett villkor för anställningen är att kunna ägna minst 4 sammanhängande timmar åt arbetsuppgifterna under varje arbetsvecka. 

Kvalifikationskrav:

Sökande ska vara antagen till utbildning och bedriva studier inom geovetenskap eller ett civilingenjörsprogram. Sökande måste kunna uttrycka sig på svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. 

Villkor:

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap §8-12. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Ansökningsförfarande:

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ange vilka kurser du planerar läsa under året 2019-2020 och om du läser på deltid eller heltid. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentportalen. Innehav av B-körkort bör noteras i ansökan då visa uppgifter kan enklast utföras med bil.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Enligt lokalt avtal (Lokalt kollektivavtal för doktorander och amanuenser).

Tillträde: Efter överenskommelse dock tidigast 1 september.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-05-31.

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av

Roger Herbert, e-post: roger.herbert@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2019, UFV-PA 2019/1806.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1806
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-08-19

Tillbaka till lediga jobb