Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Universitetslektor i hydrologi, 100% vid institutionen för geovetenskaper, programmet för luft-, vatten- och landskapslära (LUVAL).

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Arbetsuppgifter: Undervisning och forskning. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och handledning av studenter. Läraren förväntas främst undervisa i kurser hydrologisk inriktning på grund och avancerad nivå inom kandidat- och mastersprogrammen i geovetenskap samt även civilingenjörsprogrammet för miljö- och vattenteknik. Speciellt ingår kursansvar och undervisning för kurser i hydrologi, miljöanalys, samt miljömätteknik. Det ingår även att bedriva forskning inom hydrologi samt följa utvecklingen inom ämnesområdet.

Behörighetskrav: Behörig att anställas som universitetslektor är enligt högskoleförordningen den som har avlagt doktorsexamen eller ha motsvarande akademisk kompetens med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen samt visad pedagogisk skicklighet. Enligt Uppsala universitets anställningsordning gäller vidare som behörighetskrav för anställning som universitetslektor att ha genomgått relevant pedagogisk utbildning, omfattande tio veckor, eller förvärvat motsvarande kunskaper. Förmåga att kunna undervisa på svenska och engelska är ett krav. Innehavaren förväntas kunna undervisa på svenska från början av anställningen.

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas vid pedagogisk skicklighet i första hand och vetenskaplig skicklighet i andra hand. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination. Vikt kommer att läggas vid erfarenhet av kursansvar på kurser inom hydrologi och miljöanalys på grund och avancerad nivå. Den pedagogiska skickligheten skall vara väl dokumenterad så att även kvaliteten kan bedömas. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer vikt att läggas vid forskningsmeriter inom naturgeografi, hydrologi eller angränsande områden.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Visstidsanställning i 9 månader

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Rickard Pettersson, rickard.pettersson@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2019, UFV-PA 2019/1719.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1719
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-21
Sista ansökningsdag 2019-06-17

Tillbaka till lediga jobb