Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för teknikvetenskaper är en av de största institutionerna vid Uppsala universitet och bedriver forskning inom en rad olika teknikämnen. Institutionen har cirka 360 medarbetare och har sin verksamhet vid Ångströmlaboratoriet samt Campus Gotland.

Myfab är en nationell forskningsinfrastruktur som erbjuder instrument för avancerad mikroteknik, nanovetenskap och materialforskning i renrumsmiljö. Enheten vid Ångströmlaboratoriet är en öppen resurs för forskargrupper vid och utanför Uppsala universitet. Personalen ansvarar för facilitetens och instrumentens drift samt olika former av användarstöd. En viktig uppgift är tillsyn och underhåll av laboratoriets utrustning och vi söker nu en vikarierande forskningsingenjör, med fokus på tekniskt utrustningsstöd.

Arbetsuppgifter: Att svara för löpande och förebyggande underhåll av utrustning, samt att vid driftstörningar utföra felsökning och reparation. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samverkan med extern servicepersonal. Viss grundläggande operatörsutbildning och fortlöpande stöd för laboratoriets användare kan förekomma. Arbetet ska uppfylla höga kvalitetskrav, vilket bl a innebär att dokumentation i form av underhållsföreskrifter och användarmanualer ska upprättas och underhållas. I tjänsten ingår också att sköta leverantörskontakter och att vara behjälplig vid upphandling av nya instrument. All personal ska i samverkan och efter bästa förmåga verka for en väl fungerande laboratorieresurs. Arbetet bedrivs huvudsakligen i ren laboratoriemiljö.

Kvalifikationskrav: Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Praktiskt handlag samt erfarenhet av apparat- / instrumentunderhåll, felsökning och reparationsarbete.

God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Grundläggande datorvana. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständigt arbete med engagemang och delaktighet i laboratoriets totala verksamhet. Sökanden ska vara flexibel, samarbetsvillig och framför allt serviceinriktad.

Önskvärt och l eller meriterande i övrigt: Bred teknisk erfarenhet, gärna inom områden som styrelektronik, mekanik och vakuumsystem.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t o m 2019-12-20. Möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 50 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: laboratoriechef Stefan Nygren, stefan.nygren@angstrom.uu.se, tel 018-471 3100.

Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2019, UFV-PA 2019/1214.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1214
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-04-26

Tillbaka till lediga jobb