Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket, Almedalsbiblioteket

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vi söker nu en vikarie med placering vid vårt integrerade folk- och forskningsbibliotek i Visby. Almedalsbiblioteket har som uppdrag att erbjuda hela det gotländska samhället en fullständig biblioteksservice samt svara för vetenskaplig informationsförsörjning till studenter och forskare på Campus Gotland vid Uppsala universitet. Almedalsbiblioteket ingår som ett av elva campusbibliotek inom Uppsala universitetsbibliotek och ett av tio folkbibliotek på Gotland. Läs mer om oss på www.ub.uu.se

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med undervisning och pedagogisk utveckling samt aktivt delta i utvecklingen av forskarstödet. I uppdraget ingår att intensifiera kontakter med våra uppdragsgivare, att marknadsföra bibliotekets resurser samt att ge service till forskare och studenter. Vi söker dig som är en duktig kontaktskapare. Du vågar testa nya metoder på ett kreativt och initiativrikt sätt. Övriga vid bibliotek förekommande arbetsuppgifter så som informationstjänstgöring ingår också i arbetet. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att göra Almedalsbiblioteket välkomnande, tillgängligt och attraktivt för alla som besöker oss. På Almedalsbiblioteket arbetar vi med fokus på ”den lärande människan”, från de allra yngsta till de äldsta.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • Erfarenhet av undervisning
  • Erfarenhet av arbete i yttre tjänst, serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete
  • God erfarenhet av och kunskap om tekniska system samt mycket god IT-vana

Personliga egenskaper är viktiga. Du är ansvarstagande och har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ och genomdriva projekt. Du är nyfiken och intresserad av ny teknik och de möjligheter som finns inom yrket. Vidare har du intresse för förändringsarbete och förnyelse i biblioteksvärlden. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Det är meriterande med erfarenhet av arbete vid universitets- eller högskolebibliotek.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-07-01

Anställningsform: Vikariat tom 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Tf enhetschef Boel K Gustafsson, 018-471 4084, boel.gustafsson@ub.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 maj 2019, UFV-PA 2019/1317.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1317
Facklig företrädare
  • Nicklas Högås, Saco, 018-471 3963
  • Fia Wolters, ST, 018-471 4088
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-04-23
Sista ansökningsdag 2019-05-06

Tillbaka till lediga jobb