Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se.

Arbets- och miljömedicin är en universitetsklinik på Akademiska sjukhuset och utgör en forskargrupp vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala Universitet. Forskningsområdet är mycket brett och vi bedriver forskning inom bland annat fysisk arbetsmiljö och belastningsergonomi. Vi genomför projekt där vi gör mätningar av vibrationer, arbetsrörelser och muskelaktivitet över hela arbetspass och veckor med EMG och accelerometrar. Vi finns i trevliga lokaler på Uppsala Science Park.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter:

Vi rekryterar nu en postdoktor till vår grupp. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att skapa och vidareutveckla och validera program och algoritmer för belastningsergonomisk utvärdering, fysisk aktivitet och sömn, samt applicera dessa metoder på stora mängder data. I arbetet ingår att dokumentera arbetet i form av vetenskapliga publikationer och manualer på engelska.

Då vi är ett relativt litet team kan även andra arbetsuppgifter som tillhör forskningsprocessen att förekomma, såsom koordinering av projekt, kontakter med arbetsplatser där vi genomför forskning, insamling av kompletterande enkätmaterial mm. Vi samarbetar med andra forskargrupper både nationellt och internationellt inom flera olika ämnesområden. Därför ska den sökande ha god förmåga att kommunicera och att samarbeta med personer med olika ämnesbakgrund.

Kvalifikationskrav:

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom teknisk fakultet företrädesvis inom fysik, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Den sökande ska ha dokumenterad mycket god kunskap av programmering i Matlab, även andra programmeringsspråk såsom C/C++ JAVA eller Borland Delphi är meriterande.  Då vi arbetar med mycket videomaterial skall den sökande även ha kunskap i digital videoredigering. Erfarenhet av hårdvarukodning är meriterande.

Vi ser gärna att du är nyfiken på belastningsergonomiska och arbets- och miljömedicinska frågeställningar. Arbetet kräver att du är lösningsfokuserad och att du både kan arbeta självständigt och samarbeta i team.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under 2 år.

Anställningens omfattning: Tjänstgöringsgraden kan diskuteras.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Palm, 018-6113647, Peter.palm@medsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2019, UFV-PA 2019/1296.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/1296
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-04-17
Sista ansökningsdag 2019-04-28

Tillbaka till lediga jobb