Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter: Provtagning av fossilt material för isotopiska och elementära studier av t.ex. hajryggkotor, tänder, fiskfjäll och tidiga tetrapoder. För analys av grundämnes- och isotopsammansättning. Arbete med geokemiska punktanalyser: datainsamling med SIMS och LA-ICPMS vid Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Behandling av förvärvade data inklusive hantering av databaser och produktion av grafiska sammanfattningar.

Kvalifikationskrav: Magisterexamen i paleobiologi, specialisering i vertebratpaleontologi. Erfarenhet av fossil provtagning för analys av grundämnes- och isotopsammansättningen, t.ex. småprovpreparering för pulver IRMS eller punktanalyser för jonmikrosond (SIMS) eller laserablationssystem masspektrometri. Erfarenhet med hantering av geokemiska databaser, avbildning av isotopdata och presentation av resultaten. Skicklighet i MS Excel, PowerPoint.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Grundläggande kunskaper och förståelse av mätning av isotop- och grundämnes-sammansättning, särskilt jonmikrosond (SIMS), termiska förbränning element-detektor masspektrometer för isotopsammansättningen (TCEA-MS) och Laserablationssystem kopplat till plasma-masspektrometer (LA-ICPMS). Erfarenhet med punktanalyser eller småprovpreparering för analys av isotopsammansättning är en fördel. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-03-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Zivile Zigaite, e-post zivile.zigaite@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2019, UFV-PA 2019/2076.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2076
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-06-28

Tillbaka till lediga jobb