Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Tidsbegränsad anställning med tillträde 2013-10-01 eller enligt överenskommelse.

Matematiska institutionen bedriver forskning samt utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik, tillämpad matematik och matematisk statistik. Antalet anställda är ca 100, varav 30 doktorander.

Arbetsuppgifter: Utveckling av ”self-propelled particle” modeller av fiskstim. Forskaren kommer att tillsammans med experimentella biologer arbeta med att utveckla modeller för hur fiskar och andra arter interagerar i stim. Hon/han analyserar sedan modellerna med hjälp av en kombination av datorsimuleringar och matematiska metoder.

Kvalifikationskrav: Dr. examen i matematik eller närliggande ämne. Den sökande bör ha en bakgrund inom matematisk biologi samt en hög kompetens inom matematisk modellering och simulering. Erfarenhet av ”self-propelled particle” modeller är användbar men är inte ett krav. Dokumenterad erfarenhet av tvärvetenskaplig forskning är önskvärd.

Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen

Anställningsperiod: Tidsbegränsad anställning på heltid under 15 månader med önskat startdatum 2013-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökningsförfarande: Ansökan bör innehålla en kort beskrivning av forskningsintressen och relevanta kvalifikationer för anställningen. Ansökan ska också innehålla ett CV med publikationslista, examensbevis på doktorsexamen samt kontaktuppgifter till referenspersoner.

Upplysningar om anställningen lämnas av professor David Sumpter,  David.Sumpter@math.uu.se

Välkommen med din skriftliga ansökan senast den 29 september, 2013, UFV-PA 2013/2432. Klicka på länken nedan för att komma till ansökningsformuläret.

Forskare i matematisk biologi, med specialisering inom ”self-propelled particle” modeller

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2013/2432
Facklig företrädare
  • Anders Grundström, Saco-rådet , 018-471 5380
  • Carin Söderhäll, TCO/ST, 018-471 1997
  • Stefan Djurström, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2013-09-10
Sista ansökningsdag 2013-09-29

Tillbaka till lediga jobb