Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

En ledig anställning som forskare på 1 år inom paleozoisk vertebratpaleontologi finns nu vid Institutionen för organismbiologi, Evolutionsbiologiskt centrum, Uppsala universitet. Startdatum för tjänsten är planerat till 2019-05-01. Inom institutionen bedrivs forskning i evolution och paleobiologi, med fokus på paleozoiska vertebrater, tidiga däggdjur samt dinosaurier.

Projektbeskrivning: En forskare kommer att studera ett stort material av fossila ben från devontida (385 miljoner år gamla) avlagringar på Valentia Island i sydvästra Irland. Forskaren kommer att studera benen bl.a. genom mekanisk preparation och med skiktröntgen. Hen kommer att identifiera dem anatomiskt och taxonomiskt, beskriva deras morfologi, avbilda dem och rekonstruera faunans sammansättning på basis av dessa data. Hen kommer även, i samarbete med medarbetare inom Valentia Island-projektet, att presentera resultaten i vetenskapliga artiklar.

Benen förefaller huvudsakligen att representera s.k. pansarhajar eller placodermer. Forskningsexpertis inom denna djurgrupp är alltså av största vikt för att forskaren skall kunna genomföra projektet.

Arbetsuppgifter: Utföra paleontologiska undersökningar med standardteknik som t.ex. mekanisk prepartion, samt datortomografisk scanning och modellering. Skriva manuskript och publicera i referentgranskade tidskrifter.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom paleontologi och evolution eller motsvarande. Bred och djupgående forskningserfarenhet på pansarhajar. Sökande måste tala flytande engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av tomografisk modellering är en stark merit.

Ansökningsförförande: Ansökan ska innehålla 1) Ett personligt brev, med beskrivning av forskningsintressen och motivationen bakom ansökan; 2) CV; 3) kopior av examensbevis och betyg; 4) publikationslista; 5) doktorsavhandling i pdf-format. Ansökan ska skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Per Ahlberg, e-post per.ahlberg@ebc.uu.se och telefonnummer +46 (0)18 471 2641. 

Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2019, UFV-PA 2019/713.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/713
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-19
Sista ansökningsdag 2019-04-02

Tillbaka till lediga jobb