Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper - MPT

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se eller besök oss på www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Projekt/arbetsuppgifter:
Före ett vulkanutbrott transporteras magma in i en vulkan, en process som orsaker mätbara signaler så som jordskalv. Vi har dock ett dåligt förståelse av magmatransportens dynamik, trots att den har stor betydelse för hur man tolkar signalerna från vulkanen för att bedöma utbrottsrisken. Därför är det viktigt att förstå magmadynamiken i magmatiska intrusioner. Nya forskningsresultat tyder på att egenskaperna hos det omgivande berget har en avgörande roll i hur magma tränger in i jordskorpan. Magmans reologi är en annan parameter som kan påverka intrusionsmekaniken, men har hittills inte studerats i detalj.

Forskaren kommer att jobba med befintlig data från strukturella mätningar, petrologiska analyser och 3D modelleringar. Undervisning motsvarande 10% av arbetstiden ingår i tjänsten.

Kvalifikationskrav:
För denna anställning krävs doktorsexamen inom geovetenskap eller examen i
närliggande naturvetenskapligt ämne som arbetsgivaren finner relevant. Den sökande ska ha en bakgrund inom en eller flera av de ovan nämnda metoderna. Den sökande ska ha excellenta forsknings-, kommunikations- och publikationsfärdigheter och vara
villig att arbeta självständigt, integrera sig i vårt internationella team och samarbeta över ämnesgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet inom undervisning på grundnivå är önskvärd. Intresse av att kommunicera forskningsresultat till allmänheten är en fördel.

Ansökan:
Ansökan får gärna vara på engelska och ska innehålla en meritförteckning (CV), certifierade kopior av examensbevis, ett tvåsidigt personligt brev där den ansökande beskriver sig själv, relevanta erfarenheter, forskningsintressen och motivering för att söka tjänsten. Ansökan ska även innehålla en lista av publikationer, liksom kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och lika villkorsfrågor är viktiga för oss vid institutionen för geovetenskaper. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om sex månader. 

Anställningens omfattning: 100 %. 

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2019, UFV-PA 2019/933.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-05-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/933
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-21
Sista ansökningsdag 2019-04-04

Tillbaka till lediga jobb