Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Clinical Genomics Uppsala är en nationell SciLifeLab-facilitet, organiserad av Uppsala universitet, Akademiska Sjukhus och SciLifeLab (www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-uppsala/). Uppdraget är att utveckla och tillhandahålla kliniska test för olika former av cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av främst DNA-sekvensering, s.k. next-generation sequencing (NGS). Faciliteten erbjuder service till både forskare och sjukvård. Med vårt team av biomedicinska analytiker, molekylärbiologer, bioinformatiker, genetiker och läkare levererar vi diagnostiska analyser inklusive kliniska bedömningar av upptäckta genetiska varianter. För närvarande analyseras över 2400 kliniska prover per år med de metoder som faciliteten utvecklat. Verksamheten är i en expansiv fas och prognosen visar på en stark tillväxt kommande år.

Arbetsuppgifter:
Faciliteten söker två molekylärbiologer på heltid för att driva utveckling och införande av molekylärdiagnostiska metoder och analyser inom faciliteten. Arbetet kommer till stor del vara fokuserat på analyser inom cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av NGS och olika metoder för ultrakänslig detektion av genetiska varianter. Tjänsterna inkluderar projektledning, experimentdesign, laborativt arbete och rapportering av utvecklingsuppdrag. Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten också ingår i arbetsuppgifterna.
De anställda kommer att jobba tillsammans med bioinformatiker, läkare, sjukhusgenetiker och molekylärbiologer inom vår facilitet och även i nationella och internationella samarbeten.

Kvalifikationskrav:
Mastersexamen eller liknande med biomedicinsk inriktning, såsom molekylärbiolog, BMA, biomedicinare eller bioteknolog. Vi ser gärna att du har doktorsexamen inom molekylärbiologi/biomedicin eller motsvarande fält. Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder är ett krav och vi är särskilt intresserade av sökande med god erfarenhet av att utvärdera och optimera molekylära metoder. Erfarenhet av kliniskt utvecklingsarbete och projektledning är meriterande. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft, samarbetsförmåga och självständighet. Tjänsterna förutsätter en god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Eftersom dokumentation mot Akademiska sjukhuset sker på svenska är god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift önskvärt. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade, vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år från anställningsdatum, med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Malin Melin, malin.melin@scilifelab.uu.se, 018-471 4656 

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2019, UFV-PA 2019/743.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/743
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-08

Tillbaka till lediga jobb