Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se eller besök oss på www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Till studentservice vid institutionen söker vi dig som kan ge administrativ service till studenter och lärare som en tillfällig förstärkning inom kursadministrationen. Tillsammans med övriga kursadministratörer sköter du vår kursadministration i nära samarbete med studierektorer och kursansvariga lärare.

Arbetsuppgifter:

 • Allmän kursadministration, exempelvis kursregistrering, rapportering och uppföljning av studieresultat, främst i systemen Ladok, NyA, Selma och Studentportalen.
 • Bistå vår internationella koordinator.
 • Bistå övrig administration med statistik och underlag för ekonomisk rapportering.
 • Inom ramen för anställningen ingår även arbete med problemlösning och information, samt allmän administration.
 • Ge studentservice samt besvara e-post och telefonförfrågningar från studenter och lärare.
 • Andra arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten inom ramen för studieadministrationens uppdrag.

Kvalifikationskrav:
Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, både i tal och i skrift. För att klara arbetet behöver du även ha mycket god datorvana samt förmåga att arbeta effektivt gentemot tidsgränser och tillfälliga arbetstoppar. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet; du behöver vara flexibel, ha god organisationsförmåga samt vara kvalitetsmedveten och målinriktad i ditt arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta självständigt inom ditt arbetsområde då du ansvarar för hela ärendekedjan. Du behöver vara lyhörd för studenter, lärare och kollegor inom och utom institutionen. Arbetet innebär många kontakter och vi söker därför en utåtriktad person som gillar att kommunicera. Du skall kunna sätta dig in i olika frågeställningar och bidra till att skapa lösningar och rutiner som underlättar och utvecklar vår verksamhet.

Vidare kommer du att ingå i ett arbetslag och det är viktigt att du medverkar i gruppens gemensamma arbete och har en god dialog och öppenhet till dina kollegor i gruppen.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av administrativt arbete i högskolesektorn, offentlig verksamhet eller annan stor organisation.
 • Då vi har många internationella studenter är erfarenhet och intresse av internationaliseringsfrågor meriterande.
 • Mycket god erfarenhet av relevanta IT-system, Ladok, NyA, Selma och Studentportalen.
 • Genomgången kurs för kursadministratörer vid Uppsala universitet.
 • Kännedom om Uppsala universitets organisation och utbildningen vid Institutionen för geovetenskaper.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat, t.o.m. 2019-06-30

Anställningens omfattning: 50%. 

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Sebastian Willman.
Tel. 018-471 2742, e-post: sebastian.willman@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2019, UFV-PA 2019/853.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/853
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Tillbaka till lediga jobb